19 септември 2009

Хвана ме книжната абстиненция


   Бях се зарекъл да не купувам нови книги, докато не намаля сериозно непрочетените в книжната олимпиада. Днес обаче ме друсна книжната абстиненция и не можах да се удържа. Още повече че бях избеснял на поредната изумителна простотия на собственика на "Левски", който обезкърви отбора точно преди дербито с ония. И така, накупих си нови книжки.

   Изумителното е, че три от тях купих от "Технополис". Да, бяхме влезли да търсим фотоапарат за Надя, не намерихме, но не пропуснах да нагледам един книжен щанд и в цялата си фенска мрачност не се сдържах да си доставя малко радост.

   На първо място - Ноам Чомски - "Провалени държави". Поредното изобличително писани за гнусния американски корпоративен империализъм.

   Следва Стивън Кинг - "Особени сезони", още един бисер в колекцията - чел съм само новелата за лятото, сега ще мина и останалите сезони.

   Накрая си купих и "Илион" на Дан Симънс - имах само "Олимп", а първата част я бях "откраднал" от съседката. Сега вече ще си имам и двете.

   Малко по-късно минах през "Славейков" и жътвата продължи.

   "Вашингтон, окръг Колумбия" на Гор Видал. Най-сетне си купих тази книга, отдавна си я бях набелязал.

   И накрая Томас Ман - "Размисли на аполитичния" - адски ми е интересно какво е писал по време на Първата световна война.

   И така, в резултат на тези инцидентни покупки пак останах без нови дънки. Но пък съм щастлив и пак съм способен да се усмихвам. А и милото получи фотоапарата, който искаше, така че все пак този ден си заслужаваше.

4 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Честито! И мене всяка от тези книги би ме зарадвала... като изключа Чомски.

Златина каза...

Стивън Кинг - о, да! :)
Имам старото издание на новелите. Всяка си беше в отделно книжле.

Igelkotten Milli каза...

Аз съм твърдо "ЗА" Ноам Чомски!!!

Христо Блажев каза...

Благодаря за хубавите думи :)