30 ноември 2009

Намаляват стипендиите в СУ заради камерите?


   След като бях обвинен, че съм снизходителен към СУ, а критикувам УНСС, за съжаление мигновено се появи повод да опровергая тази долна инсинуация.

   В Университета се носят упорити слухове, че стипендиите (понастоящем 120 лв. месечно) ще бъдат намалени, за да се финансира абсурдната приумица за превръщането на сградата в помещение от кретенско реалити шоу.  Казаха ми и че има студенти, които събират подписи срещу това намерение, а това си е дим, който няма как да е без огън.

   За камерите в СУ не съм писал, не виждам смисъл - всеки човек с малко мозък е наясно, че това е гигантска недомислица, която ще превърне една историческа сграда в подобие на охраняван затвор. Не искам да мисля, че са намесени корупционни интереси - ректорът Илчев ми е препопадавал за кратко и останах с добри впечатления от него, но защо напира за този скъп и ненужен проект ми е напълно неясно.

   Да намалиш стипендиите, за да финансираш наблюдение. Това е тъпо, много тъпо. И жалко, ако се окаже истина.

4 коментара:

Philipotel каза...

http://priziv.org/
Опитват се да организират някаква съпротива хората, ама на повечето студенти хич не им дреме. Даже когато им бъркат директно в джоба...

Анонимен каза...

Тази инициатива не е лоша - това е бъдещето, но лоша е идеята да се вземат пари за това от стипендиите на студентите.

Христо Блажев каза...

Всичко вече е факт :(

Селин каза...

Пълна какафония.
http://www.vbox7.com/play:55b3a66d
http://www.vbox7.com/play:ae8128a7
http://www.vbox7.com/play:2339c353