08 юли 2009

Предупреждение за опасен мост в София!

   Приятели,

  преди дни забелязах и снимах един наистина опасен мост, който може да се издъни под пешеходец, а е особено опасен в момента  за велосипедисти.

   Мостът се намира в края на парка зад Музея на земята и хората и Сити център. Точно на другия край на парка спрямо тях се намира един метален мост, който е най-прекия път към Южен парк. Отстрани на моста минават тръби, по които за заварени метални остриета, за да не хрумне някому да мине по тях.

   Проблемът на моста е, че е ръждясал и в него са се появили дупки. Особено първия метален лист откъм парка е вече много разхлабен и при минаване с колело забележимо се люлее, тоест в един момент под някой минаващ ще поддаде и той ще се пребие жестоко, а ми изглежда и зловещо вероятно да падне през парапета или във канала, или върху споменатите тръби с железа!

     Апелирам да внимавате много, пък дано скорошната новина, че са заделени пари за ремонт на софийските мостове, се отнася и за този.

3 коментара:

Шемет каза...

Буажеф са грижи за нази, бедните кулуиздачи! А браз на тебе :)

LaSombra каза...

Адаш, прав си, не е това единственото подобно място, но ми стана весело за нещо друго... Аз като карам камион се вживявам за коловозите по пътищата и вълните, дето те изхвърлят с камиона. Ти явно си запален велосипедист, защото навсякъде гледаш какво е опасно за колоездачите :)

И в тази връзка, официално обявявам, че повече няма да спазвам никакви правила. На входа на Благоевград ме спряха със 103 км/ч при някакво измислено ограничение от 60 (на трилентов път извън населено място, като знакът е сбутан в храстие...). Онзи ден отидох да си взема наказателното постановление от КАТ (след 5 месеца!) и какво се оказва -- 150 лева глоба, 10 точки и два месеца ми взимат книжката. И това за първо нарушение от професионален шофьор с 10 години стаж, при това извършено с лека кола. Без отчитане на обстоятелствата и без да съм застрашил реално никого.

Кое е веселото? Ако те хванат на половин бутилка водка, наказанието е същото. Браво, хора. Така се правят закони. Само че след като си взема книжката, не очаквайте да спазвам тъпите ви правила, дори да са основателни в конкретния случай.

Христо Блажев каза...

Приятелю, наистина ми звучи абсурдна тази глоба за подобно провинение. Но поне някои правила се надявам да продължиш да спазваш, ей-тъй, за общата безопасност :):):)
Иначе да, почти навсякъде ходя с колелото си, а дето не мога, се ядосвам, че е така :)