04 юли 2009

Бъдещето е във вашите ръце!

   Приятели, утре може да се случат много неща.

   Може и да не се случи нищо.

   Блатото на българската политика ражда само кал и тиня, които летят напосоки и никой от властимащата класа не е чист и неопетнен. Знаете, че в партиите, които са в парламента, както и тези, които като вълци дебнат да нахлуят в него, е пълно с откровени лъжци, алчни тунеядци и лицемерни нищожества.

   Утре българинът ще даде гласа си за тях - отново подлъган от клиповете по телевизията, лозунгите по радиото или флайърите, които му тикат в ръцете на улицата. Той може и да вярва на остротата на реториката на РЗС и "Атака", може и да вярва на конкурентността на "Синята коалиция", а може дори и да повярва на добротата на БСП. А може и да гласува озлобено срещу някой от тях като Доган, Станишев, Костов и сие.

   Аз слагам цялата тази сган в един кюп. Не вярвам в славословията за "Синята коалиция", убеден съм, че кампанията им бе усърдно режисирана и нагласяна, до степен, че "Свежо" стана синьо до нетърпимост. Естетствено, не се връзвам на лицемерните лъжи на досегашните управляващи, че всичко е цъфнало и вързало у нас. Не вярвам и на ГЕРБ - подобни метаморфози от охранител до премиер са ми органически неприемливи.

     Вярвам в идеи и хора. Никой от гореизброените не ми предлага и двете. Подобно нещо намирам единствено у "Зелените" - младата партия, която се бори за място под слънцето. Която се бори за гласа на информирания и образован българин, а не зомбирани българи-мюсюлмани, купени цигански махали, зависими наркомани, честни работници, пазещи хляба си, мизерстващи пенсионери, лъгани и мамени до безобразие.

   "Зелените" се борят за моя и твоя глас, който ще бъде даден честно и с желание, не с гласуване "срещу", както ни агитират БСП (срещу Костов) или С.К. (срещу "комунистите", чиито образ още стряска сънищата им от изненадващо загубените избори за ВНС през 1990 г.).

   Аз ще гласувам за "Зелените" и за бъдещето, които имат те, защото се вижда тежестта, която подобни идеи придобиват в западния свят - онзи, който догонваме с охлювна бързина. "Зелените" ще ги има и на следващите, и на по-следващите избори, и по-натам, нещо, което не може да се каже за огромна част от днешните силни на деня - РЗС, "Лидер", ГЕРБ, СДС, ДСБ, НДСВ и други по-неизвестни са обречени в този си вид, те са моментни сили, създадени и живещи от грабеж - грабеж от нас и бъдещето ни. Това правят и БСП и ДПС, но те за съжаление успяват успешно да паразитират върху електората си и не виждам засега как ще бъдат изхвърлени на бунището на историята, дето им е мястото.

   Това е. Утре аз ще задраскам номер 12. Призивът ми към вас е един - помислете каква сила има във вас и вашата бюлетина - не я давайте на хора, които не я заслужават.

2 коментара:

Philipotel каза...

Аз пък ще ти направя малко контра :Р
Всеки глас за системата е глас срещу народа:
http://store.picbg.net/pubpic/AB/98/62175a1e69a5ab98.jpg
Не гласувай днес, за да може да решаваш утре:
http://bulgaria.indymedia.org/article/35335

Христина Чопарова каза...

Свежо посиня, а аз съвсем сериозно възнамерявам да махна бутона си за гласуване на статиите - разчитам повече на коментарите, а и фактът, че се гласува с отрицателни гласове показва единствено, че болшинството зомбирани на тема "политика" и "гласуване" не са способни да оценят инакомислието,не са спосбни даже да се замислят.
Съвсем оправдават званието "овце".

Признак на интелигентност е, понеже, ако не споделяш нечие мнение, поне да не го обиждаш.
Аз не гласувах. И се аргументирах защо :)
Но не съм тръгнала да агитирам хората да не гласуват.
Честно казано, ми писна - слепотата е така заразна! :/