01 юли 2009

Вече модерирам простотиите, да се знае


  Скъпи Всичколандци или излъгали се да попаднат тук,   

   Длъжен съм да ви съобщя, че от вчера съм включил функцията за модериране на коментарите. Не искам по никой начин да се смята, че го правя, за да цензурирам някой, дори и мненията ни да са диференциално противоположни, както стана с Блага и полемиката около смъртта на Джексън.

   Активирах функцията поради две причини - първо, често някой коментира старо писание и трудно мога да видя това, за справка, точно днес някой коментира една статия от 22 април и ако не ми беше излязло за одобрение, нямаше и да науча за това. На второ място, искам да възпрепятствам появата на спам, какъвто се появи онзи ден под една от статиите.

   Надявам се, че за вас не е проблем, че коментарите ви ще минават първо през моя взор. Все пак държа да отбележа, че може и да не пусна някой, ако е използван твърде непристоен език. Опитвам се да пиша в рамките на добрия тон и не ми се иска някой да си прокарва простащините в моя блог.

   Искам да използвам и това лично писание, за да поздравя новите двама последователи, с които преминах заветната граница от 50. Наясно съм, че тази функция има изключително символичен характер, но ми стана наистина приятно, защото когато създадох този блог в началото на февруари, си поставих за цел да имам 50 последователя. Сега, разбира се, няма да се успокоя, новата бройка, която съм си поставил, е 80, пък после, живот, здраве и творческо перо, ще гоня стотака.

   Хайде, със здраве, Всичколандци :)

8 коментара:

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

Гадняр :D :D :D

Сталин си тииии :D

Христо Блажев каза...

Балтазаре, почти падна под гилотината на новата ми блогова власт, ама хайде, днес с промоция :):):)

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Само така. Има хора, които нямат навика да уважават чуждата собственост.

Aquawoman каза...

Модерацията е нож с две остриета :) Едно от големите предимства е, че ще разбереш ако получиш коментар на стара публикация, а иначе няма как. Поне на мен не ми е известен друг начин.
Лошото е, че не си постоянно на компютъра и понякога с голямо закъснение ще публикуваш коментарите.

Аз изключих при мен само анонимните коментари ;)..

Христина Чопарова каза...

Коментарите на стари публикации пристигат на мейла ;)
Така че не е никакъв проблем да видиш и тях, стига да си задал правилните настройки в блога си :)

Радващо е да се множат последователите в блога ти, но на някой може и да не му хареса, че коментара му не излиза веднага, и да реши, че налагаш цензура.
Обяснимо е да почнеш с тънката цедка, но пък има опция "изтриване завинаги".

Аз не гоня посещаемост на всяка цена - всеки е добре дошъл, и всеки може да коментира - понякога познати влизат като анонимни поради проблем с акаунта, да речем.

Но всеки модерира блога си както намери за удачно :)

Aquawoman каза...

@Хриска, опцията за имейла я знам, но не я включвам, защото мисля, че се получават съобщения за всички коментари (не само за старите). А не искам така, защото ще ми се оспами пощата..
А може и да греша, ще погледна отново, дали има опция само за по-стари коментари. И мен ме интересува.

Христо Блажев каза...

Така, да се включа и аз, дано този лош чичко Всичколандец ми публикува коментара :)
Aquawoman, да, съгласен съм, че така коментарите се бавят, но поне няма как читателите да четат някоя простотия, докато я видя и изтрия.
Инак има и още един начин - това е сайтът netvibes.com, където се прави лесна регистрация и се абонираш за колкото си искаш емисии за статии или коментари. За последните обаче има известно закъсение и това ме дразни.
Хрис, пробвах и с мейла, но наистина не ми допадна да ми се пълни пощата.

Philipotel каза...

Тц тц, това е убиец на добрия скандал ;D