15 юли 2009

Завръщането на лимоненото "Свежо"


   Най-сетне. "Свежо" си е пак такова, каквото беше - жълто и разнообразно.

   Минаха се десетина дни от изборите и малко по малко синята пропаганда прибра пиплата си. Да, все още спорадични изблици, както и модерни герберски славословия надигат глас, но това са хълцания на фона на безкрайния пропаганден грохот последните седмици.

   Радвам се, че изборите си отидоха, както и че бяха по-мирни, отколкото очаквах. Сякаш виртуалността пое енергията, която инак можеше да се излее в офлайн агресивност. Представяте ли си битка между пенсионерите на онзи митинг в Банкя и среднопръстите гербери - не съм убеден, че бойковата кохорта бе сигурен победител - соцтружениците знаят как да побеждават.

   Вече можем и да се шегуваме в "Свежо", без да ни сгазва тъмносиния негативен вот. Той замлъкна под тежестта на минималистичните си проценти. И апологетите си взеха хонорарите и си тръгнаха, останаха пак тези, които си бяха "обичайни заподозряни".

   Хубавото е и че коалиционните изверги си отидоха - вече няма да се трупат виртуални гласове на поредното им безумие, а практически целия протест срещу абсурдното управление да се изразява в няколко статии по медии и блогове. Естествено, включвам и себе си в кюпа на строго онлайн активните.

   Та това е. "Свежо" живна и отново става приятно да се мотка човек там. Чу ли, Хрис? :)

   Самият аз съм доволен, че навреме освежих визията на блога - така де, промяната никога не е излишна, особено пък лятоска :) Е, не навсякъде, мисля да си запазя новоизлюпеното висшистче (честито, милото!), но за другото не отговорям :)

2 коментара:

Христина Чопарова каза...

Чух, чух аз... :)
И въпреки това няма да се върна там - бих се чувствала в позицията на любовник, който се навърта където не му е мястото, докато се върне съпругът, хахаха...
Никога не се връщам на място, откъдето съм си тръгнала веднъж - въпрос по-скоро на комфорт, отколкото на принцип :)

Христо Блажев каза...

Хм решението ти изглежда окончателно и на всичкото отгоре обосновано, браво за което. Но си запазвам правото ако (когато) някое писание ми хареса, да го разпространя сред свежковците, които вече са далеч по-малко сини от преди :)