10 май 2009

А за какво ще се пише след изборите?


   Гледам и не вярвам на очите, ушите и прочие сензорни възприятия. Избори, партии, коалиции, движения, съдения, компромати, извънземни като Яне Янев - цялата държава е луднала. И за мое лично удивление и блогърската общност се чална заедно с нея.

   Вярно е, че много блогъри пишат за политика, аз самият имам няколко писанийца в тази посока. Но такава повсевместна лавина не бях виждал досега.

   Основно ни залива проседесарска агитация. Вече писах, че се чудя откъде се извъдиха толкоз защитници на синята идея, но нейсе. ГЕРБ ги няма нийде. Сигурно Бойко изнася боклук. БСП разчитат на традиционна манипулативна пропаганда с фалшиви цифри, и то в традиционните медии. ДПС си агитира лично, пак по традиция.

   Мисля си, че в следващите месеци ще става все по-лошо и по-лошо и не знам защо, но ми се струва, че някои блогъри ще изгубят фенове заради политическите си писания, ако прекалят с тях. Съдя по себе си - в някои блогове, чиито писания харесвам, започна да се пише само за политика и аз спрях да ги посещавам. Повръща ми се, хора, отсега ми се повръща.

   То бива позиция и защитата й, но в следващите два месеца само за политика ли ще пишем и четем? Само не ми излизайте с довода, че демокрацията/свободата/живота и прочие важни неща са застрашени, ако БСП остане на власт и/или Бойко им открадне баницата. 

   Каквото и да се случи, животът продължава. И сегашните да продължат да управляват, с наглостта си ще си докарат революция на главите алчни. И други да дойдат, най-вероятно ще се омаскарят ударно и по тях ще почнем да плюем обосновано.

   И все си мисля и се чудя... как ще се променят нещата, да речем месец след изборите? Пак ли в "Свежо" ще са планини от политически статии. Или отново ще започнем и за други неща да четем? Не знам. Дано.

   Та, да се стягаме. Много политика ще ни залива още. И все по-кална ще става. Идат избори. Те са като мач на националния, мало и голямо от това разбира...

4 коментара:

LaSombra каза...

То и аз съм се питал откъде се извъдиха толкова "сини" поддръжници. Струва ми се, че повечето от тези хора навремето плюеха срещу Костов. Това ми напомня на "Записките на клуб "Пикуик" от Дикенс, и по-специално на безсмъртния политически съвет на мистър Пикуик: "Когато сте в тълпа, викайте с нея. Ако има две тълпи, викайте с по-голямата".

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Не се стягайте, пичове. След изборите тепърва ще стават истинските циркове, ще има за какво да спише.

Христо Блажев каза...

ЛаСомбра, много уместно и мнооого на място, съгласен съм напълно :)
Да, Балтазар, ще има, само да се преброят жертвите след пред/по време/следизборната вакханлия.

Philipotel каза...

Една от големите заблуди относно представителната демокрация е, че при нея изборите се правят, за да отразят обществените настроения. Всъщност избори се провеждат, за да създават обществени настроения. Щеше ли някой изобщо да се идентифицира с тази тумба наглеци, представляващи политическата класа, ако нямаше циркове и изпълнения ала реалити шоу по предизборните кампании? Всъщност това си е точно поредното пошло реалити - всеки се опитва да играе роля в стил латино сериал, белким умили зрителя и получи смс-че, пардон бюлетинка. "Сините" например се правят на онеправдана девица, която се бори със злата си мащеха (БСП) и още по-злият й любовник (ДПС), които й пречат да пристане на юначния момък (ГЕРБ). Това, че на челото на жениха има неонов надпис "мафиот-милиционер" явно не е в състояние да притесни "възраждащите" се демократи... Всъщност въпросните вапцани в синьо болшевики толкова са се шашнали от мириса на власт, че се държат все по-налудничаво с наближаването на изборите. Това по принцип си е техен проблем, но все повече ме дразни наглата им пропаганда, че разбираш ли интелигентните и просветени хора били с тях. Ако някой е интелигентен и просветен най-малкото ще си спомня, че Костов и компания правеха абсолютно същото, когато се появи Кобурга - мръсни номерца с регистрациите, абсурдни пропагандни клипчета, натиск над медиите... Всъщност шанса на "командира" е точно в това, че БСП са достатъчно нагли и тъпи, за да повтарят неговите грешки. Масовата публика явно има някакъв рефлекс, който й позволява да забравя какво са правели и говорили политиците само преди няколко години. И тъй като няма повече монархически изтърсаци, които да бъдат внасяни на политическата ни сцена, за в бъдеще ни очаква това - 2-3 групички от стари мутри, които се редуват на софрата, разчитайки на кратката народна памет.