08 май 2009

И така, книгата от надпреварата във Всичколандия печели...


   Така, дойде време и да обявя победителя в миниконкурса за книгата на Зинаида Гипиус "Петербургски дневници".

   Сериозните претенденти, класирани на челните 4 позиции, са:

   Ангел Грънчаров, списващ един от най-интересните и сериозни блогове в българския нет.

  Валентин Михалев, автор на не по-малко колоритен и разнообразен блог.

  Иван Христов, пишещ великолепен блог отдалеч, но така близо до душите български.

  Мария Христова, за която не знам нищо, освен че май е от Варна, но е написала едно красиво послание и вярвам, че е достойна за тази редичка сериозни блогъри.

    И, така, миг тишина... книгата на Гипиус получава... Мария!

    С риск да бъда обвинен с афинитет към нежния пол, ще дам книгата на нея и обяснявам защо...

   Г-н Грънчаров, вие сте професионалист. Убеден съм, че за вас най-малката грижа е да намерите тази или друга книга в библиотеките, където търсите информация за изследванията си. Надявам се, няма проблем :)

   Г-н Михалев от морския бряг, надявам се, че ще направите реверанс към младата дама, която, доколкото разбрах от профила й, е от съседна на вас Варна. Отсега ви броя за кандидат за някоя от следващите книги, които ще подаря.

   Г-н Христов, разбирам проблема ви с липсата на книги на български, но изпращането по пощата до Испания ми се струва несигурен метод. ОБЕЩАВАМ, ако дойда към Пиринеите за обещаната бира, ще се допитам до вас и ще ви донеса подарък която книга пожелаете :)   

   А на теб, Мария, ще те помоля да ме намериш в скайп на h_blajev_505, или ми пиши на мейл: kniga_za_teb@abv.bg и да се разберем как да ти я дам лично или изпратя по пощата, колкото и да питая неверие към тази институция.

    Така, и за последно, искам да коментирам малко.

   Първо, осъзнах колко е трудно да избира човек между равностойни кандидати. Наистина е ужасно и се надявам тримата мъже да не ми се разсърдят за избора на дамата.

   Второ, реших, че наистина си заслужава човек да прави хубави неща, и затова смятам всеки месец да подарявам по една моя книга. В близките дни, ако оцелея след довечершния купон, ще избера коя ще е следващата и ще я обявя.

   Благодаря на всички ви, наистина. Желая ви здраве и слънчевост!

2 коментара:

Иван Христов каза...

Ичо, поздравления за избора, който си направил. Аз въобще не мога да се сърдя за класацията и за това, че си предпочел Мария.(Явно имаш слабост към нежния пол). Все пак моето не се губи:-)
Ще те очаквам на бира в Барселона!
Ей, братле, тук има много видове и то качествена бира. Ако имаш достатъчно желание, а нямаш финансови възможности, можем да помислим по въпроса.
И все пак си мисля, че Грънчаров най-заслужаваше наградата, според регламента, който ти сам беше определил. Върни се назад и провери какви ти бяха условията за получаване на наградата.

Христо Блажев каза...

Ще го направя.
А за бирата, живот и здраве, лятото ще помислим по въпроса :)