29 май 2009

Няма значение победата, важно е кой ти е президент с уайлд кард в джоба


   Знаете, че избягвам да пиша на спортна тематика, защото това неминуемо събужда поляризирани страсти, които не водят нищо добро.

   Но след новината, че волейболния ВИЦЕшампион ЦСКА е поканен да участва в Шампионската лига, не мога да се стърпя. Това е любимият ми спорт, отдадох на него 7 години от живота си, в които буквално той беше водещата линия в ежедневието ми - тренировки, мачове и прочие.

   И сега не мога да не споделя колко тъпо се чувствам - младият отбор на "Левски" показа чудеса от себеотрицание и спечели в преки мачове шампионската титла в битка със звездния (респективно богатия) тим на "червените". Обаче коефициента на българските тимове е твърде нисък за участие в елитния турнир. Тоест не би трябвало да има наш участник, ако се спазват ПРАВИЛАТА - а те трябва да са общовалидни и равнопоставящи.

   Но президентът на ЦСКА Георги Георгиев чрез фирмата си GM Capital е един от спонсорите на турнира. И против всяка логика ВТОРИЯ отбор у нас получава уайлд кард за престижната шампионска лига.

   За да не ме обвинят в пристрастие, смятам, че и миналогодишното изхвърляне на футболния тим на ЦСКА от евротурнирите бе пресилено, но там поне бяха намесени държавни служби и се получи своего рода легитимност на това решение, от което "сините" не спечелиха практически нищо след поредица от слаби мачове.

   Всичко е сбъркано в тази държава. Сега си мисля, че вчера се смях с глас на думите на Яне Янев, че "партията Му" е готова за самостоятелно управление.

   Сега вече не ми е смешно. В цирка на политическия ни живот дори и тоя може да стане премиер. С уайлд кард.

Няма коментари: