19 октомври 2009

За бирата и книгите


   Преди малко пихме бира с Преслав Ганев, автор на блоговете "Литературата днес" и "Е-Преслав". С него отдавна си пишем по скайп, но най-сетне се измъкнахме от задълженията и седнахме на бара в "Халбите". Ля се бира, пържиха се картофки...

   Говорихме за какво ли не, но основното, нормално, бяха блогването и книгите. И двамата сме на една вълна - как да пренесем любовта към книгите в мрежата и да не допуснем те да бъдат заличени от глобализационното цунами.

   Най-важното решение бе взето в края - двама сме малко. Затова и мислим да съберем на една маса всички книжни блогъри - това сте вие, които обичате книгите, които пишете за тях или само ги четете, изобщо всички, които се чувстват съпричастни към тези две неща. Какво ще правим ли - ще пием бира (и производни) и ще си говорим за книги, блогове и симбиозата помежду им.

   По-специално аз лично бих отправил покани към Хриси, Ангел Богданов, Стоян, almaak и lindyhopper,  Григор Гачев, Алвин и всеки друг, който непреднамерено съм пропуснал.

   Дата и място няма още, навярно и до края на този месец едва ли ще успеем, но нека се свържем и през ноември да помислим по тази бирено-книжна тематика :)

7 коментара:

Христина Чопарова каза...

Хм, хм... много мила и много изкушаваща покана, колега! :)
Масата винаги е била притегателно място за интелектуални лаф мухабети, само дето бира недолюбвам, 'ма това сега, ще кажеш, са досадни подробности :D
Като заформите литературно-питийна фиеста, да свирнеш ;))
Хубава седмица, Иц! :)

Христо Блажев каза...

Обещавам да ти звънна, пък и нещо по-засукано от бира ще намерим за тебе :)

Kopo каза...

Четящите по правило са чудесна компания за бира, така че остават само ден, час и място. :-)

alvin каза...

Аз съм ЗА, бирата не е страшна ;)

Kopo каза...

Бирата не е страшна. И ти не си страшен. Но ти+бира става страшно. :-)

Христо Блажев каза...

Хе, ще я видим таз работа в скоро време :)

alvin каза...

копо, звучиш като някоя обидена госпожица ;))