13 юни 2009

Нови три заглавия в "Моята библиотека"



   Поредни бройки допълниха "Моята библиотека".

   Този път са три. На първо място обезателно поставям "Трънски разкази" на Петър Делчев, които още не съм прочел изцяло, но само от първите три разказа мога смело да заявя, че това е новия Йовков! Великолепна проза, изумителни описания, жив местен език, разтърсващи случки - просто невероятно, мога само искрено да благодаря за съседката ми Петя, също запален библиоман, която ми я препоръча. Скоро ще напиша и цялостен коментар.

   На второ място е сборникът "Новите млади и новите медии", подготвен от екип, начело с професорите  Ивайло Дичев и Орлин Спасов, както и техни колеги и студенти. Изследването се базира на над 100 интервюта и 10 фокус-групи, осъществени с представители на поколението на 18-30 годишните, което е довело до извеждане на крайно интересни изводи. Тях ще използвам за статия за "Сега" и курсова работа за СУ, предполагам, че и двете ще ги кача тук, така че ще се запознаете с изводите на изследването, ако не ви се чете цялото.

   На трето място е една дебелшка книга на руски език, наречена "Великите революции: автобиография на западния човек". За нея не мога да кажа нищо откровено, според руски сайтове това е сериозно исторично изследване, дали е така, няма как да коментирам на прима виста.

   Това е засега, очаква се в предсесийния период към библиотеката да се добавят основно специализирани издания, които също няма да са безинтересни, обещавам.

   Очаквам поръчките ви по познатия начин.

2 коментара:

Анонимен каза...

...че това е новия Йовков...


:) E, аз бих прибавил едно Т на новия-ще стане по-солидно, нали ;)

Христо Блажев каза...

Абсолютно вярно, благодаря за поправката :)