21 юни 2009

Хора, какъв ви е проблема с хомосексуалистите???


   Последните дни се изля нова порция помия в преобладаващ син цвят по отношение на "Зелените". Този път заради подкрепата за провеждане на гей-парад.

   Искам да попитам: ХОРА, КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА?

   Какво сте се затюхкали и запритеснявали? Нали се цивилизоваме, нали я гониме "Европата" още от бай-ганювските странствания? Та не се ли усещате, че повечето от тия "моралисти" са друсали гюбек на песните на баш гея Азис? Или пък за по-нежните души, дето ще ми опонират, че не слушат чалга - те пък са се умилявали на Джордж Майкъл или Елтън Джон. То и Мадона мяза на гей, ама това е друга тема, кабалистичните вещерства са в отделна категория.

   Или пък шествието на разни попове? От създаването си през VIII век насетне у нас има цезаропапизъм, както и секуларизъм в новите времена - къде се бъркат пък те в светските дела? Само не и църквата да ми говори за морал - не и след кръстоносни походи, инквизиция, войни, подкрепа за нацистите, избиващи евреи, да не говоря за педофилските процеси в наши дни.

   НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА - дразни ви, че хомосексуални ще получат право на себеизразяване, или че "Зелените" са показали смелост да подкрепят с принципен жест нещо недостъпно за цивилизационното ниво на българското общество?

   Айде стига лицемерие и злобеене на чужд гръб! Става ли???

23 коментара:

Анонимен каза...

Дразни ме, че се прави някакво жалко подобие на западните гей-паради, само и само за да сме като тях. А и това, че ги има там, значи ли, че трябва да ги подрекяме тук? Не ме дразнят самите хомосексуални, а начинът, по който ни се набива в главите тяхното съществуване от медиите.

Philipotel каза...

Дразни ме това приравняване между безсмисления гей-парад и хомосексуализма като цяло. Дразнят ме организации като Джемини и БНС, които с цирковете около въпросното мероприятие осмислят взаимно съществуването си пред спонсорите и се опитват да обсебят правото да са говорители на някоя общност или на целия народ. Не виждам как "купонясването по улиците с диско и хаус хитове", последвано от автърпарти в гъзарски клуб се отнася към дискриминацията, правото на изразяване и прочее. Не ми се коментират и лицемерните богослови, половината от които сигурно са били гаджета на дядо Сионий.. Изобщо много шум за нищо, запалянковски страсти, вместо внимание за съществените неща. Досега спорех с някакви парададжии, така че нямам много желание да почвам наново... Впрочем, Зелените едва ли щяха да го подкрепят, ако не бяха го направили и всичките посланици, евродепутати и прочее тъпунгери..

Анонимен каза...

Блаже,Всички които пишат срещу Зелените в момента, са техни бивши членове, включително и аз. Зелените рекламират Гей парада, искат да направят Гей браковете нещо реално, както и осиновяването на дечица от гей семейства. Ако влезнеш в гей форуми, ще разбереш че там за Зелените се говори като нашата партия. Даже се уговарят, как на карнавала всички щели да отидат облечени в зелено и със Зелени знамена.Шокирана съм! Ако го видя този дебелак Ковачев, ще му се изхрача в лицето.Мръсници долни!Събираха пари от хората, без да им казват че става въпрос за легализиране на Гей бракове и wсиновяване на деца. http://vbox7.com/play:38a2491f

Николай Павлов каза...

Тотално изкукуригахте! :)

Unknown каза...

Е какво стана, вашата партия взе едни решение пусна декларация (не коментирам добро или лошо е решението) и след два дни се уплаши и махна декларацията от сайта:

http://www.bulgariangreens.org/Blogs/112/81/?mact=Blogs,cntnt01,showentry,0&cntnt01returnid=81&cntnt01entryid=112

Ако и в бъдеще ръководството на вашата партия си сменя позициите на 180 градуса за два дни и се срамува от собствените си декларации! Не знам какво можем да очакваме от нея след такава непоследователност?

Николай Павлов каза...

Можете да очаквате всичко най-лошо! Тази постъпка е наистина нечувана и скандална. Пред нея и управлението на тройната коалиция бледннее - е верно, покрадват, но не подкрепят гейове с декларации. По-добре неколко хетеросексулани заменки, нежели една гейска декларация!

Христо Блажев каза...

@ Philipote, има вярно в думите ти, и аз не съм горещ привърженик на показната сексуална демонстрация, но при наличието на достатъчно прецеденти в Европа е ненормално да заклеймяваме дотолкоз, сякаш сме част от ислямска република, да речем.
@Анонимен, вие сте bgmaika в "Свежо", ако не се лъжа. Абсурдно е да приравнявате "Зелените" с гей-организации и да търсите конспиративни паралели. Мисля, че синята пропаганда си е свършила работата при вас, съжалявам за което.
@Николай Павлов, мисля, че цялата държава си е изкукуригала тотално, пък камо ли покрай гей-парад да няма подобни неща :)
@Kiril, вярно е,че посоченият от вас линк води към липсваща страница, но декларацията си я има на сайта - тя е тук: http://www.zelenite.bg/499 .
Напълно съм съгласен, че aко текста бе премахнат, това би издало страх и лично аз бих се разочаровал от такава позиция. Но си е там.

Селин каза...

Декларацията я нямаше за няколко часа през нощта. Сутринта в 8 си беше там. Причината - ремонт на сайта и преместването му на Wordpress. Един куп други неща също ги нямаше. Сега си я има.
Аз също съм изумена от това, което се случва. http://balthazar-ivanovich.blogspot.com/2009/06/blog-post_22.html - пресен пример за безумие. Ако искаш влез ив темата във форума на Зелените, с безумното заглавие "Ерозията". Има компания от атакисти и бнс-ари, наистина има и бивши симпатизанти на "Зелените", но са доста мъничък дял.
Истерията е пълна. Никога не съм обръщала особено внимание на паради, но сега си позволих лукса да твърдя, че това оплюване на гей парада е прекалено и Иванович заяви, че съм казала (не знам кога, чакам да ме цитира с линк), че НЕ-ГЕЙ = ХОМОФОБ. Това е точно толкова абсурдно твърдение, колкото твърденията на атакистите и се появи и някаква лесбийка с безумния ник Bi-dama във форума, която точно така се изказваше като цитираното горе. И като се опитах да й кажа, че не е права, ми писа на ЛС как докато щом не спя с жени нищо не разбирам?! Егати нахалството!

Проблемът е, че всички са неистово крайни. И недиалогични. И истерични. И съвсем ми писна от цялата тая дискусия и мисля да спрада се занимавам и да ги оставя да се избият помежду си.

Анонимен каза...

Доколкото разбирам именно това е целта на споменатия запис на Балтазар Иванович - да се подчертае колко абсурдна е подобна позиция.

Аз със сигурност не съм хомофоб. Имам приятели хомосексуалисти и изобщо не ме интересува каква е сексуалната ориентация на хората около мен.
Но според разбиранията на Зелените, ако не подкрепя (публично) Гей парада и не демонстрирам (пак публично) подкрепа за Декларацията на ILGA, че съм против "престъпленията от омраза, включително и на база различната сексуалност", то значи съм хомофоб и имам "закостенели рептилоидни части на човешкия мозък".

Не, благодаря!

Стоян

Анонимен каза...

"Само не и църквата да ми говори за морал - не и след кръстоносни походи, инквизиция, войни, подкрепа за нацистите, избиващи евреи, да не говоря за педофилските процеси в наши дни."

Приятелю, преди да пишеш в публичното пространство, ограмоти се малко, пък после се излагай, че ставаш за резил (без да те изобличавам по-конкретно) пред всеки с обикновена обща култура и повече от две мозъчни клетки.

Анонимен каза...

СЕЛИН:

"т Селин на 19 Юни 2009, 14:17
Лично аз не съм заклеймявала самия Кирил, подкрепата му е похвална, аз не го познавам лично, но си личи и от мненията му във форума, че не е случайно попаднал тук човек. Това, което заклеймих, е гледната му точка, която намирам за хомофобска и крайна."

Philipotel каза...

Ице, не е хубаво ако си почнал да поставяш принципните си позиции след тези на партията ;) А аз впрочем изобщо не говоря за хомосексуализма, а за абсурда на явлението "гей парад" по света и особено у нас. Дори самите хомосексуални не се претрепват да го подкрепят, вероятно и тази като миналата година хетеросексуалните ще са повече. И едва ли е така защото ги е толкова срам или страх, вероятно повечето си дават сметка, че точно глупости като гей-парадите ги вкарват в стереотипи и ги карат да изглеждат различни, а не равностойни. В крайна сметка май подкрепата за гей парада е подкрепа само за тези гейове, които използват сексуалността си като професия...
Иначе сините наистина са се наточили на зелените - почнали са да се пропагандират като големи еколози. Интересно защо смятат, че са такива конкуренти... Иначе гледам, че зелените са си пооправили програмата - сложили са много неща за пряката демокрация и гражданското самоуправление, което е добре. Май са махнали и онази глупост за подкрепа на Болонския процес. Ако се откажат и от подкрепата за лисабонския договор вече почти ще си отговарят на претенциите :)

Христо Блажев каза...

Philipotel, не поставям партийни виждания над личните ми разбирания, а просто се вбесих, че използваха подобно незначително нещо за една крайно негативна кампания срещу "Зелените", които в крайна сметка се борят за други, далеч по-важни неща, от един гей-парад.
А до Анонимния по-горе, очаквам възраженията му кое точно от думите ми за църквата не е вярно и преди да напада общата ми култура, да погледне записа от участието ми в "Минута е много" или секцията с личната ми библиотека. Пък тогава нека да ми говори за "ограмотяване" и "обща култура". Пък и все пак никой не го е канил да чете сайта ми, ако не му харесват писанията ми, нали?

Анонимен каза...

Първо си изясни фактите - тогава пиши.

Правиш ли разлика между православна и католическа църква? Къде намеси инквизицията и кръстоносните походи с които нямаме абсолютно никаква връзка. Поинтересувай се за участието на българската църква в спасяването на българските евреи.

Останалото даже няма да го коментирам. Има по-подходящи блогове и форуми за това.

Philipotel каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Philipotel каза...

Анонимко, преди да даваш акъли вземи се поинтересувай дали патриотарските клишета които рецитираш са достоверни. Почни с простички неща - колко богомили и други "еретеци" са се простили с живота си, защото не са питаели любов и страхопочитание към цар и клир. Каква е ролята на българската църква в насилствените покръствания и преименувания на българските мюсюлмани по време на балканските войни и в цикличните им повторения през няколко десетилетия. Какви са били отношенията на "духовниците" с кървавите авторитарни и тоталитарни режими през последния век. Колко попове се оказаха ченгета и колко - педофили. Ей такива работи. И тъй като такива като тебе никога не си правят подобен труд, направо отиди се застреляй някъде.

Христо Блажев каза...

Мисля, че нашенската църква не се е "отличила" с подобни действия само заради липсата на власт и възможности. Религията ни е нетърпима и това е факт. Шествието на богословите онзи ден доказа това. Питам се защо не шестваха като си деляха имотите на БПЦ, или бяха заети да си пълнят гушките?

Анонимен каза...

"Религията ни е нетърпима и това е факт. Шествието на богословите онзи ден доказа това. Питам се защо не шестваха като си деляха имотите на БПЦ, или бяха заети да си пълнят гушките?"

Християнството е религия основаваща се на любовта към ближния и е търпима към всички и всичко, но когато нещо е грешно в същността си, тя го разобличава. Без да изпадам в многословие - мисля, че всеки интелигентен човек разбира това и горното изказване поставя автора му по-скоро в една друга категория хора.

За шествието на богословите - ами оказа се, че това са студенти първи курс - млади и неопитни хора, които вероятно са сбъркали в позицията си - видях снимки с крайни лозунги като "вън гейовете" и тн. Простете им, вместо да ги нареждате до инквизицията.

Христо Блажев каза...

Добре, за шествието на богословите съм склонен да се примиря, макар и да го считам за абсурдно в една твърдо светска държава със силни паганистични тежнения както в традициите, така и в разбирането за християнството.
Но за последното никога няма да се съглася, че е религия, основана на любовта. Справка, Стария завет. Вярно е, че в Новия нещата се поуталожват, но една религия е силна само в конфронтация с останалите, затова и ислямските лидери така се борят срещу секуларизацията - така запазват властта си. Религиите и идеологиите според нещата, които съм учил, са адски сходни. И не мога да разбера защо й е БПЦ сайт, нито на папата - страница във "Facebook" и пропагандно радио на десетки езици. Това си е експанзионизъм, само че без агресия. Засега.
Накрая искам само да отбележа, че независимо от вашата анонимност, уважавам, че защитавате мнението си. Считам за адски глупаво, когато някой изкоментира нещо негативно и не се вясне повече. Приятен ден.

v каза...

Ако трябва да водим богословски спор.. може да опитаме - но с уговорката, че не съм богослов.

За какво се борят ислямските лидери - ще остана неутрален, защото нямам претенцията да съм компетентен.

"Религиите и идеологиите според нещата, които съм учил, са адски сходни." - религията е идеология, но тя е и много повече от това. Във всеки случай, идеология има - тя произтича от разбирането за християнските идеали, специално при Християнството.

"И не мога да разбера защо й е БПЦ сайт, нито на папата - страница във "Facebook" и пропагандно радио на десетки езици. Това си е експанзионизъм, само че без агресия."

Исус казва:

„Идете и научете всички народи” (Мат. 28:19)

Мисля, че се разбира без повече приказки.

Philipotel каза...

Младите богослови, вероятно в отчаян опит да си вдигнат имиджа след поредния педофилски скандал шестваха гордо редом с най-изявените софийски неонацисти от "Национална съпротива" :) Не че е прецедент, разбира се:
http://www.emenavarro.es/images/lillingjoke.jpg
Разлика по същество между различните монотеистични религии няма. Различно е само моментното им положение спрямо останалите идеологии и съпътстващите ги институции. Дори в най-модерните държави и общества възможността да изразяваш свободно атеистични виждания е сравнително нова и доста ограничена, критиката срещу "божиите представители на земята" е табу. Почти е невъзможно за обществена фигура, и съвсем невъзможно - за политик, да заяви свободно и спокойно, че не е религиозен, защото веднага ще бъде заклеймен като неморален и оронващ устоите на обществото. Така че все още е изискване за елитите да лицемерничат и роболепничат пред божиите бюрократи. Църквите навсякъде, включително и у нас са едни от най-крупните икономически субекти. Църквата е каквото винаги е била - акционерно дружество за експлоатация на човешката глупост. Независимо за кое разклонение или секта става въпрос.

v каза...

Не думай.. разбираш ги нещата много на дълбоко!

Анонимен каза...

http://i.dir.bg/stars/images/features/f_65171776.jpg