26 юни 2009

С риск да ви вбеся...


  Съжалявам, не считам, че смъртта на човек заличава греховете му. Нито че на гениите всичко е позволено.

26 коментара:

Катя Илиева каза...

И за мен Ленин и Сталин са били психопати, но ти си ги харесваш... Човекът направи велики песни и това не можеш да го отречеш... Всички гении са били малко луди.

Анонимен каза...

Да ама се съмнявам да си бил в леглото с него, за да твърдиш че е имал грехове!:) Той е оправдан напълно в обвиненията за педофилия така че след като не сте изкарали нощта заедно,няма смисъл да петниш паметта му!Лека му пръст...

Блага каза...

За вбесяване, не можеш да ме вбесиш. Учудвам се от становището ти, след като многократно си заявявал, че интелигентният човек не трябва да вярва безрезервно на медиите. Виж съдебната им система заслужава уважение, а Майкъл е оправдан по всички обвинения.

Принизяваш се до нивото на общата ни позната и раздаваш незаслужени квалификации. Това е присъщо на чалгар с нисък интелект силно контролиран от завистта си. А съм сигурна, че ти си умен мъж.

Не съм вманячен фен на Джако, (пристрастията ми са по-скоро към рока и всяка хубава музика), но той беше явление в световната попмузика. Ексцентрик и противоречив като личност като всеки гений.

Скърбя заедно с всички, които уважават таланта.

Philipotel каза...

Въпросния се срамуваше от расата си и занимаваше целия свят с милионерските си изгъзици. Най-вероятно е жертва на собствения си стремеж да се префасонира в каквото там е намирал за естетично. Не е нужно да го изкарваме светец, независимо какви са му били отношенията с Маколи Кълкин...

Ирония Идиотова каза...

Ееее .. Ми сума ти "звезди" са съдени за какво ли не., ама ги слушаме, гледаме, радваме все още, нали?! А и както е казал "Анонимен", не сме в леглото на никого, нито сме на масата му, че да знаем какво точно се е случило. Аз не бих се явила за съдник. Медиите могат да бъдат ( и са) доста големи манипулатури.
Да почива мир човека, за мен е важно, че навремето направих цяла шапка идиотка със значки с неговия фейс и се опитвах да копирам стъпките от 'Трилър" И "Лунния човек".. :))

Блага каза...

http://www.youtube.com/watch?v=f8muMo0fw_M

Нали си "Зелен". Преклони се и пледирай " Earth song" да стане химн на партийката Ви. Или и ти си като дините...

Христо Блажев каза...

Как да пледирам песен, рожба на западната комерсиална култура, да бъде химн на екодвижение? Та САЩ още не са подписали договора от Киото, а корпорациите (с помощта на правителството) изсмукват ресурсите на Третия свят, унищожавайки природата с изумителни темпове и безочлива алчност - справка Конго и Нигерия.
Джексън бе създаден от медиите, които обсъждаха повече поредната му пластична операция, а не музиката му. После бе унищожен от тях. Пито-платено.

Блага каза...

Разочароваш ме с комплесарското си изявление. Прозвуча като соц-лозунг...

Христо Блажев каза...

@Блага, знаеш, че досега сме имали добри отношения във виртуалното пространство. Не искам да се караме или спорим за нещо подобно. Очевидно ти наистина харесваш този човек и затова ти поднасям персоналните си извинения за клипа, който качих. С това не искам да кажа, че се отказвам от коя да е от думите ми, просто не желая да се карам с който и да било заради случайна разнопосочност.

Блага каза...

Очевидно е, не че харесвам "този" или онзи Човек. И това не е "случайна разнопосочност". Можеше да ми бъдеш син,а не бих искала синът ми да да разсъждава едностранчиво и първосигнално. От персонални извинения няма нужда. Извини си на тези, които мислеха, че си "широко скроен". Още имаш време да преосмислиш позициите си и да разбереш къде грешиш. Но в крайна сметка, всеки има право на лично мнение. В случая, твоето урони престижа ти и на журналист и на интелектуалец.
Остани си със здраве.

Philipotel каза...

А би искала сина ти да се прекланя пред фабрикувани идоли и да не поставя под съмнение нищо, което ще го отличи от тълпата? Това ли е многостранчиво и вторисигнално мислене? Егати логиката вадиш. Сигурно си от онези хора, на които ако кажеш например, че мислиш Ванга за обикновена врачка, а Вазов за посредствен писател с фатално влечение към млади жени скачат като ужилени, щото разбираш ли богохулстваш срещу патриотичната духовност. Лицемерна работа, ей...

Блага каза...

@ Philipotel, лошото е, че точно лумпенизирата и комплексирана тълпа се отрича от всичко духовно, скача като ужилена, когато и кажат в прав текст, че е първосигнална, и си мисли, че като отрича всичко стойностно става интересна. Слава Богу, научила съм децата си да се съмняват, да проверяват и едва тогава да отричат или квалифицират. Теб май е нямало кой да те научи. Жалко...

Philipotel каза...

Виждам, виждам, духовността и здравословното съмнение направо преливат от писанията ти, следвани плътно от самочувствието на последна инстанция. Добре че е интернет, че да има къде такива хорица да се самоубеждават колко са съвършени...

Катя Илиева каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Катя Илиева каза...

Смятам себе си за човек, който умее да отличава стойностните неща... Но щом харесвам Майкъл Джексън и Вазов явно не съм такава... :) Така ли да разбирам?

Philipotel каза...

Не драга, всеки има правото да харесва, но и да не харесва каквото си иска. Когато обаче започне да обяснява, че който не споделя безусловно вкуса му е морално пропаднал, първосигнален и прочее, най малкото трябва да очаква подобаващ отговор. Иначе всеки смята себе си за голяма работа в днешно време, еле па ако си има блог...

Христо Блажев каза...

Катето, не знам за какво стойностни неща говориш, но баш пропагадващ Вазов и халтурен Джексън не ти прави чест. То Джексън си е американски Азис, единия си ремонтира инструмента, а другия носа :)
Филипе, знам, че си професионален форумен коментатор, но пожали другите, влизащи в блога ми, моля те :). Инак другия път пак ще падаш на тенис и този път бирата ще е от теб, да знаеш!
Блага, написах си мнението и не мисля да продължавам спор.

Катя Илиева каза...

Христо, и на теб много неща не ти правят чест...
Явно да имам мнение различно от твоето, не ми прави чест... Philipotel го е казал по-нагоре - всеки има право да харесва или да не харесва...
Простете, че се усъмних, че това, което казвате е правилно...

Мория каза...

Може ли само да споделя,че следя този нелеп спор от известно време (самата аз харесвам музиката на Джексън) и вече наистина искрено се забавлявам. Тук стана политически (напълно подходящ с настоящата атмосфера в България) спор, от който преминаха теми от смъртта, поети, пристрастия, лични мнения, та чак до бири и тенис на маса:D Наистина благодаря за забавлението:D

Христо Блажев каза...

О, не, не мога да се сдържа! Цитирам dariknews.bg:
Часове след смъртта на Майкъл Джексън стана ясно още, че най-вероятно на пазара ще бъдат пуснати 100 негови песни, които досега не са били издавани.
Само за около десетина часа в компанията Sony Music Japan International са направени поръчки за над 150 000 диска с музика на Джако. От множество интернет-магазини съобщиха, че едва смогват да се справят с огромното търсене на CD-та. Представители на търговските мрежи заявиха, че не са виждали подобно нещо от времената на смъртта на Елвис Пресли и Джон Ленън.
205 000 долара бяха събрани по време на търг с 21 вещи на Майкъл Джексън. Разпродадени бяха рисунка на Мики Маус, направена от него като дете, ръкопис на текста на песента "Bad", риза с кристални мъниста, която е носил по време на турнето си "Victory" през 1984 г.

Какво да се каже? Вие тъжите, а хората около него печелят повече пари от смъртта му, отколкото ако бе жив!

Philipotel каза...

Не е лошо като за човек, който половината си живот се е къпал в белина...

Tanpopo каза...

Упорито отказвах да се намеся в темата, но вече няма как. Песента, за която говори Блага е поръчкова. Написана е по повод разселването на 2.5 милиона души в Етиопия през 1984г. от тогавашния диктатор Менгисту. Да песента е много хубава наисстина и благодарение на нея са събрани много пари, но това го кажете на 2.5- те милиона души, които напускат домовете си и отиват на майна си, за да може някой да изкара пари. Аз също много харесвам Майкъл Джексън, но това не е причина да нападам хората, които не го харесват. Не за друго, но смятам, че точно това е "едностранчиво и първосигнално". А относно Вазов - да е жив и здрав човекът, но наистина е посредствен писател. Това, че някой е решил да си създава легенди за него - е много му здраве- да си възхвалят писатели като него, колкото си искат. Литературата ни е стигнала наистина твърде големи висоти, за да издигам Вазов на пиедестал. Ясно е, че Вазов всеки го е чел, и понеже сме чували в училище колко е велик знаем-незнаем и ние повтаряме изконното: " Вазов е един от най - великите ни писатели!" Е да ама НЕ. Опасявам се, че още кръгът "Мисъл" е стигнал до извода колко посредствен е бил чичко Вазов, но явно някои хора все още не са...Техен избор. Аз не съдя никого, заради това, че харесва различни неща. Затова защитниците на Джако и Вазов да не ми се правят на много морални и толерантни, при положение, че не са.

Христо Блажев каза...

...каза мъртвият поет и се оттегли с достойнство :) :) :)

Мория каза...

Ей, това е като реалити шоу, на всеки 5 минути става нещо ново!!!:DDDD

Анонимен каза...

Когато умре Азис, пак ще има кой да се разкайва за "запомнящата се и противоречива личност"...

Суета на суетите и всичко е суета.

Мирослав Джоканов каза...

Ицо, ти винаги си имал интересна позиция по социални въпроси, както и в настоящата дискусия.
Но наистина смятам, че е тенденциозно и некоректно да сравняваш Майкъл Джексън и Азис.
Азис няма песен като "Heal the world". Аз не съм фен на американския попизпълнител, но тази песен лично на мен ми повлия. Както е повлияла, смятам, на хиляди други личности.