23 април 2009

Сайтът "Свежо" мрази чалгата и реалитата, следователно ние обичаме "Свежо" !


   Знаете ли защо харесвам толкова много сайта "Свежо"?
   Защото в него чалгата и реалити "новините" са обречени!
   Всеки ден виждам разни линкове, водещи към жълти и клюкарски сайтове, които още с пускането си потъват надолу под тежестта на отрицателния вот. Признавам, аз съм един от тези, които щом видят заглавие с някоя пайнерка и набеден за известен участник в някое псевдошоу с режисьорски манипулации, мигновенически му смъквам едно гласче, като често то вече е на 0.

   Предлагам на собствениците на сайта "Свежо" да допуснат и пропадане под нулата, т.е. достигане на отрицателни стойности на значимостта на даден линк, и съответно създаване на подобна антикласация.

   Имам ясната убеденост, че в нея в стройна редичка ще се прескачат псевдоновини за псевдозвезди, псевдовипове, псевдошоумени и прочие сбирщина, която по неведоми причини е окупирала праймтайма на телевизиите.

   "Свежо" доказва, че в България има мислещи хора и дори да са налице единиците, които смятат, че с добавянето на чалга новини (във всяка вариация на това определение) могат да заинтересуват някого, то много повече са тези, които реагират негативно и затриват тези им начинания.

   Аз гласувам с "Не" за чалгата и реалитата в "Свежо". А ТИ?

4 коментара:

LaSombra каза...

Само така! С чиста съвест мога да кажа, че си написал всичко, което аз мисля.

8 zh Team каза...

С всичка сила! И също моля за минус-гласове!
Понякога преглеждам коментарите под материали в електронните издания и се изумявам от простотията и неграмотността. В "Свежо" е съвсем друго нещо, рядко попадам на такива. Значи по принцип се ползва от по-интелигентната част на нацията и подобни чалгаджийски простотии само се пречкат.

Ivan Hristov каза...

Привет и тук!
Още преди да напиша коментар за книгата, която искаш да подариш, бях си намислил да ти напиша коментар, когато станах твой последовател. Защо не ти писах? Просто бях нощна смяна и на служебния РС няма кирилица. А хич не ми харесва да пиша на латиница, понякога не могат да се схванат нюансите. Та да си дойда на думата.
Аз отдавна съм "прелитал" над твоя блог, но честно да си призная, ми звучеше малко несериозно със заглавието "всичколандия". Снощи, обаче, се зачетох, тъй като имах много време и останах приятно изненадан. Първо се изненадах, че ме следваш без да го зная. След това се зачетох в статиите ти, които много ми харесаха, почти всичко написано е като журналистическо творение. Имах чувството, че си възрастен и си журналист и с изненада разбрах, че си толкова млад. В интерес на истината, така се бях увлякъл, че прочетох първо статиите ти и чак след това влязох да видя що за "птица" си.
Много приятно съм изненадан от майсторството и стила на писане, на един млад човек като теб. Езика ти е съвършен, не използваш цинизми, не "ядеш" букви, както може би е модерно за някои блогъри да пишат "кво", "ква", "тва" и т.н. Може би аз съм старомоден, пък и съвсем отскоро имам блог, даже все още работя по оформянето му.
Също бях приятно впечатлен, от познанията ти по библейски въпроси, което показва, че тази книга не ти е безразлична. А на мен Библията е настолното ми четиво. Влязох и разгледах ръководството за писане на статии, което препоръчваш, но не го свалих, тъй като не бях на моя РС.
И така дочаках момента да се освободя от работа, за да ти напиша коментар. Но се оказа, че си пуснал и книга за подарък.
Може би вече те отегчих, пък и аз трябва да лягам да почивам. Само те моля, не приемай оценката ми за празен комплимент!
Накрая моля да ме извиниш, че използвах близката форма на обръщение, без да си ми разрешил, но четох някъде, че между блогъри така е прието, не зная, обаче, дали е правилно.
За мен ще бъде удоволствие и за в бъдеще да идвам в твоя блог. Бъди здрав!

Христо Блажев каза...

Здравейте, аз ще се придържам към това обръщение, някак не ми е във възможностите да говоря на "ти" с вас. Но нямам нишо против вие да се обръщате на "ти" към моя милост, разбира се. :)
Не мога да отрека, че мнението ви за писанията ми означава много за мен и съм безкрайно благодарен за думите ви.
Уточнявам, аз наистина съм журналист, или поне с желание да стана такъв, подвизавам се във вестник "Сега" къмто този момент.
Не мога да не отбележа, че вашият сайт безспорно си заслужава, харесва ми богатата разностранност на статиите ви, издаващи много чел човек. Гарантирам, че ще съм чест посетител там.
Щастлив съм, че блога ми ви допада, безспорно съм поласкан, че човек с богат опит като вас се интересува от думите ми, надявам се и за в бъдеще да оправдая очакванията ви.
Всичко най-хубаво, живи и здрави :)