19 април 2009

Възкресение по нашенски...


  Ексклузивна новина: Христос Воскресе! Информационните агенции разпространяват новината по целия свят, а поклонници от целия започват да се питат накъде да се запътят.

   Знам къде НЕ бива да отиват. В България. Тук и Второто пришествие едва ли ще дойде, защото Исус няма да бъде избран нито като мажоритарен кандидат, нито в коалиция с Бог и Светия дух. Тук странни коалиции ще управляват до свършека на Вселената и отвъд него, защото непробиваеми силови обръчи така за обградили таз земя кат човешка длан, че нито външен натиск, нито вътрешно брожение може да ги пробе.

   Снощи видях религиозност. Реших целенасочено да пропусна обикаляне на църква, изпълнен с верски нихилизъм от цялата абсурдност на реалността около нас (и не само у нас). С 300 зора мои приятели ме изнудиха да излезем на ретро парти тази вечер с идеята да се видим всички стари дружки. Навих се аз и към 23:15 кацнах в едно (от двете) нечалга заведения във Видин - "Силует". За мое изумление в тозичас имаше заети 2 маси и вътре цареше пустота, подобна на тази в министерските глави. Тази ми заблуда обаче бе бързо разсеяна, като се оказа, че почти всички маси са запазени.

   Даммм, така става. 3 обиколки на църквата, изпълнен с религиозен трепет, боязън и любов към Спасителя, и после... КУПОНННН, по всички правила на провинциалния алкохолизъм! Очакването ми се сбъдна. В 00:20 тълпи заприиждаха от всички посоки и до 00:40 заведението бе тъпкано, музиката (ретро) усилена страхотно, а алкохола започна да се лее...

   А навън бавно минаваха възрастни хора със свещи...

  P.S. Чудя се дали Исус не е решил да върне в старата капиталистическа лелка Великобритания, където потресаващото лелче Сюзън Бойл предизвика небивал фурор, какъвто в кретенските имитации у нас са по-невъзможни от честен митничар.

   Вижте тук за какво иде реч и бягайте да трапезните!  

2 коментара:

Philipotel каза...

Тази година няма да има Великден - намериха трупа.

Христо Блажев каза...

Мдам, и аз така чух :)