12 февруари 2009

ДПС цинично си пазарува медии


Наглостта на ДПС минава всички граници. Още от миналата година криминалната групировка, маскирана като партия, впрегна целия си властови ресурс, дарен й от президента-авджия като отплата за турските гласвове, спомогнали за преизбирането му, за да се сдобие с медийно присъствие, и то не просто присъствие, а доминиращо такова.

За кратко симпатичната госпожа Ирена Кръстева (на снимката вдясно) успя да закупи 4 наши вестника -"Монитор", " Телеграф", "Експрес" и "Политика", както и телевизия "TV7", а нормалното искане на вестник "Сега" да се изясни с какви пари са осъществени тези покупки е надлежно забатачено.

Да разкажем за тази госпожа, издигнала се с очевидно честен труд. Кариерата й започва като коректорка в Издателството на БАН, а  по-късно след ред неизястнени причини тя застава начело на държавното дружество "Олимпика", управляващо големи спортни обекти, един от които е зала "Универсиада". Не давам ухо на слуховете, че това е заради близостта й с  царската говорителка Галя Дичева. През 2002 г. тя е вече начело на Спортния тотализатор, а името на сина й е забъркано в поредица от скандали, независимо от крехката му възраст. По-късно той заема редица постове по линия на сдушаването си с ДПС. За кратък период двамата придобиват значително количество имоти, но това си е от заработени спестявания,  разбира се.
През 2007 тя започва да изкупува вестници, като освен четирите гореспоменати тя притежава и "Меридиан мач", а според слухове и "Стандарт" на Тодор Батков е вече под контрола й, но това не се оповестява по очевидни причини.

Та, в момента тази отдадена на медиите жена се води Председател на редакционния съвет на "Монитор",  а в "Политика" се води на длъжност Управител.

 Нямам намерение да доказвам, че вестниците са манипулирани и задушени от цензура по партийна линия. Всеки може да се убеди сам в това.

Само си задавам въпроси.

Те са от типа:

Защо ДПС изкупиха без проблеми голяма част от медийния пазар точно в изборна година?

Защо след "самоубийството" на Ахмед Емин тези честни вестници мълчаха като комунисти на разпит?

Защо парите, с които са купени, не се докажат?

Защо де що има управляващи се опитват да унищожат в-к "Сега", чиито статии са често цитирани от Европейската комисия, а нейните решения и писма случайно се обнародват първо на неговите страници и все се оказва, че не е трябвало, тъй като кому е нужно да знае, че правителството и институциите му са корумпирани, неефективни и некадърни?

Имам и още много въпроси и малко по малко те ще се появят на тази страница, надявам се.

Надявам се, че сте гледали или сте чули как депутатът от ДПС Митхат Метин заплашва с “челен сблъсък” шеф на общинска земеделска служба, защото за трети път отказва активисти на ДПС да правят кариера в държавната администрация. 

Така ще бъде, скъпи приятели. ДПС бе на колене. Но и оттам то раздава удари. И ще се изправи. И ако отново е в следващото издание на сапунката "Изпълнителна власт", ще продължи да прави каквото си поиска.

Аз не желая това. Не искам никой, независимо от какъв цвят е, да може да изкупува вестници и телевизии. Това не е демокрация, а диктатура. Защото медиите са сила, а който я владее, властва над сърца и умове.

Ще властва ли ДПС над нашите?

Няма коментари: