18 февруари 2009

20 години метене и боклуците все се множат


Пореден взрив изкънтя над стoлицата и по-точно над криминогенната й част - идеалния център. Този път се взриви изключително нeприятното ми заведение "Неро", което изпълни с тиха радост утринта ми.

Всеки ден минавам покрай това място. Виждам абсурдните лимузини, арогантните добичета, които ги карат, съзерцавам как си шушнат благо, а в мен бушуват урагани заради тази показна цинична безнаказаност и самочувствие.

Но днес бе различно. Вървя с леко сърце, радвайки се на предстоящата гледка на разрушението. Но видях друго.

По улиците около вече бившето "Неро"(интересна съпоставка с известната програма за записване на дискове, която има симпатичния бутон "Burn", с койъо започва да си върши работата) имаше много жени с метли. Те размахваха насам натам легендарните пособия за летене на някои представителки на пола, замитайки  стъкла от околните сгради, посипали земята пред завалелият два часа по-късно сняг.

Мисля си, Боже, 20 години все метем, все измитаме боклуците, или те се замитат помежду си, и все така са в изобилие, подават се оттук-оттам, провлачват лепкави пипала към коридорите на властта, зариват надеждите на хората за нормално съществуване, арогантно обсебвайки всяко свободно място, от което може да се смуче парата. И това под благосклонният поглед на чистичките ни политици, от "Mr. Clean" до "Mr. Muscolo", които ръмжат като пинчери след преминаващи добермани. А ако лаят, това е в присъствието на микрофони. И като те си тръгнат, бързичко се обаждат да се извинят за думите си.

Какво да се каже за държава, в която боклукчийска фирма рекетира цялата столица, междувременно купувайки си закъсал футболен клуб и изплащайки без какъвто и да е проблем милионните му борчове? Ха, боклукчийството било сладка работа, както се е усетила овреме италианската мафия, разпростряла зловонните си октоподни псевдоподи навсякъде. Даже и вездесъщият Бате Многобойко вчера заяви, че ако почнел да говори за "Титан", не се знаело колко неща щял да каже...

А онзи военния с "Ламбурджини"-то, питам се, ходил ли е там, все пак колата би стояла добре в тази редичка лимузинки? Или го е било срам да не би някоя нахална камера да хване да запечата парада на арогантността, в който и той взима участие?

Не знам. Но взрив ще има. И не само неровци, нероновци и прочие христокалчовски персонажи, а цялата им навързана паяжина, оплела властта, ще поемат нагоре. На части...

2 коментара:

Борис Тодоров каза...

Нека не стигаме до крайности.
Все пак сме христиени и демократи.
Взрива е трябвало да се се сложи 500 м. по-на юг
по булеварда.
Но ние не сме терористи!
Макар, че ще ръкопляскаме и после от хорски срам ще порицаем със задоволство тероризма.
Май обърках посоките?

Христо Блажев каза...

Ако 500 м. по-на юг е сградата с конник пред нея, да, съгласен съм. А относно кои са терористи и кои не са, не се наемам да споря. Ако имат кауза, тогава би било унизително. Ако нямат, значи са само наемници.