02 юли 2009

Жълтото НДСВ лъжливо зеленяса


    Е бива наглост, но царистите не спират. Знаем, че цялата им партия е впрегнала ресурса да опази планините и горите... върнати на лидера им.

   Но в тази си дейност да бъде представяна като "зелена", и да се говори с такава реторика, говори само  за крайна предизборна наглост! С подписването на един меморандум, пък бил той "зелен", както и със "символично" засаждане на няколко храста едва ли може да се говори за нещо повече от предизборно лъготене на едро.

   И така, жълтото НДСВ станало зелено? Това да не е новина от жълт вестник с искрено желание да получи репутация на честна медия?  Поразрових се малко и що да видя? Забавности до безкрай!

   Та значи на 11 юни в централната информационна емисия на БНТ се излъчва репортаж със Станимир Илчев от НДСВ. Той казва, че между жълтите и "Зелена партия – Българските зелени" има споразумение за общо участие на изборите. Скоро обаче се оказва, че всъщност към НДСВ са се присъединили само шепа отцепници, начело с Трифон Грудев, който е (бил) зам.-председател на Зелена партия-Българските зелени.

   На сайта на партията бе публикувана декларация-опровержение, която казва достатъчно за легитимността на думите на Илчев.

   Но това не пречи на НДСВ да отпечата хиляди листовки в жълто и зелено като тази на снимката и да разправя наляво и надясно за новата си отговорност за опазване на природата у нас. ЛИЦЕМЕРИЕ!

   Както правилно е споменал Радо, който е написал статия за това още преди седмица (браво за бързата реакция и искам да се извиня, че копирам твоята снимка на флайъра, този, който взех, много се измачка :)), НДСВ дори са отрязали част от лозунга на европейските зелени Think Big, Vote Green, че и сайт направили с датите на турнето на БТР, които инак много уважавам, но сега били написали по поръчка даже две песни със зелени заглавия за партията.

    Какво повече да обясня по тая тема? Да не забравяме и бързата ориентация на "Синята коалиция", които не успяха да прилапат "Зелените" и набързо извадиха на показ своята "загриженост" за природата - виж тук за синьото зеленясване.

   А и за лидера на "Зелена партия – Българските зелени" Александър Каракачанов видях една интересна статия, към която не ще взема отношение, тъй като не съм наясно и не искам само да словоблудствам излишно.

   Само ще ги посъветвам нещо дребно - моля ви, поправете грешката на заглавната страница на сайта си, малко е срамно да имате такава още в заглавието.

   Знам, че хората, които четат тук и въобще се интересуват от интернет, няма да се объркат и ще изберат бюлетината с номер 12, ако подкрепят "Зелените". Проблемът е с десетките хора по улиците, които ни разпознават и засвидетелстват подкрепа, но с подобни жълти гадости като нищо ще си помислят, е сме влезли в поитическия кюп, и или ще гласуват за тия давещи се лъжльовци, или ще се разочароват и откажат изобщо да идат ди урните. А това би било жалко.

Няма коментари: