12 юли 2009

Волейболът трябва да стане спорт номер 1 за България!


   Победа и пак победа!!!

   Преди минути прегазихме извънземните дечурлига от Куба и им върнахме тъпкано за пораженията отпреди месец. Видя се, че България може да сгази безпроблемно тях, а след седмица вероятно и руснаците ще си тръгнат с наведена глава, особено като се има предвид, че и те загубиха мач от техничните японци. България и Русия играят сходен силов волейбол, така че няма с какво да се изненадаме, може само да се получи зрелищен сблъсък на гиганти, от който да излезем втори в групата с шанс за финалните мачове.

   Питам се обаче нещо друго - вчера на мача бяха и Първанов, и Борисов. И макар втория демонстративно отегчено да си пишеше есемеси, поне видяха възкръсването на нашите, които от 0:2 обърнаха тъмнокожите островитяни. А видяха ли наистина публиката, чуха ли ревът на варненци?

   Това е най-успешният ни групов спорт! Само на волейбол прегазваме световните величия, и само чрез него научават името на България!

   Време е волейболът да получи приоритет! Оставете баскета и футбола, там парите си се перат и спонсори с апетити все ще се намерят. Но с малко държавна подкрепа - построяване на няколко модерни зали, субсидиране на малките тимове, увеличаване на парите от телевизионни права - с малко пари ще пожънем успехи!

   Идва европейско. Всичко може да стане. Дори и да сме шампиони! В кой друг колективен спорт това е възможно???

1 коментар:

Мория каза...

Ей, нашите момчета са златни!!! Заслужават много повече, отколкото им осигурява държавата.
P.S.: Като си представя, направо дори думата ОСИГУРЯВА трябва да е в кавички!!!:(((