24 ноември 2009

Политгрипозност


   Опасността от епидемия по политическите върхове нараства. Доскоро имунизирани срещу честност, срам, умереност и съдебни преследвания, голяма част от доскорошните управляващи се събудиха с липса на глас и желание за свиране в миша дупка.

    Масова епидемия във властническите висините досега в историята не е имало, изключвам революционните опити в Англия и Франция, при които бе направена свръхкрайна трепанация на кралски глави с гилотина.

   У нас политическите индивиди имат ред имунитети, които ги опазват ефективно от проблеми. Депутатският такъв, който се придобива вербално, чрез клетва, е само първо ниво на сигурност. Други имунитети са приятелски, роднински, колегиални, обръчни, партийни, корупционни и прочие такива, които се придобиват по време на пребиваването в политиката.

   Отскоро се появиха нови, мутирали от пиене на стероиди вируси, които покрай собственото си размножаване по държавната хранилка се стремят да изхвърлят предишните хрантутници. Затова и удрят последователно и шумно имунитетите им, изпращайки ги в съдебно лечение с неизвестен край.

   Новите вируси си спечелиха популярност и известна доза търпимост. Важно е обаче бързо да се изработят антиполиотици и срещу тях, защото вирус без противник може да бъде силно опасен... 

4 коментара:

Анонимен каза...

Ау, толкова умувах какво значи АНТИПОЛИОТИЦИ :-) ?
Да ти кажа честно - за пръв път чувам за тези "мутирали от пиене на стероиди" вируси...Имат ли връзка с мутрите? :-)или са си просто едно познато заболяване, независимо от името... :-)

Христо Блажев каза...

Направих аналог на "антибиотици" :)
Инак под "мутирали от пиене на стероиди" имам предвид само един внушителен наш политик...

Nula каза...

Христо, заинтригува ме :-) - този политик - един и виден -) - спортист ли е?

Христо Блажев каза...

Да, като футболист и тенисист е най-популярен, но и май някой боен спорт му импонираше :)