07 ноември 2009

Писна ми от предрешени избори

   Нещо започна да ми се повръща от предрешени избори. Сякаш от години насам всичко е ясно предварително – Бойко за кмет,fiprop5 Бойко за премиер, сега пак Бойко за кмет, омагьосан кръг с предизвестен победител най-малко окаляния.

   Чудя се за какво тогава се харчат пари – из цяла София гледам билбордовете на жертвата Кадиев, а не вярвам, че и самият той си прави илюзии, че ще се добере и до почетна загуба.

  Социолозите изживяват щастливи времена – бъркат само в дребните щрихи – измислените партийки като РЗС, “Лидер” и други колко процента ще излъжат/купят.

  THE SIMPSONS.  Mayor Quimby on THE SIMPSONS on FOX.  ™©2002THE SIMPSONS and TTCFFC ALL RIGHTS RESERVED.  ™©2002FOX BROADCASTING  CR:FOX На никой не му пука какво ще обещае Фандъкова. Още по-малко какво ще изпълни от обещаното. Всичко е предрешено като мач от Лига Европа с българско участие в него.

   Мамка му, писна ми от предрешени избори. Чувствам, че по улиците чувам само блеене.

5 коментара:

Анонимен каза...

Когато кандидатът е от партия,която все още не е се уляла;на практика няма силен конкурент и по медиите се вменява,че изобът вече е направен...напълно е разбираемо.Друг е въпросът,че според мен Фъндъкове е прекалено умерена и това води до обезличаване.
Дори в едно ТВ предаване днес я наричаха "кмете".

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Предрешени са, но няма как - трябва да се мине през тях.

Андрей Куртенков каза...

Точно преди седмица получихме доказателство, че изобщо не са предрешени - в изборите в столичния р-н Илинден, кандидатът на ГЕРБ спечели балотажа с едва 53 гласа преднина.
На представянето на Програмата за европейско развитие на България на 01.06 в зала 3 на НДК, Фандъкова обеща нов закон, който да замести ЗНСНЗ "още в началото на мандата" - ето ви едно неизпълнено обещание на ГЕРБ - всичко живо чЕка новия министър, та след туй тепърва да се говори за такъв закон - а ако ГЕРБ беше действително политическа сила, а не апендикс на първия в света описан човек-тетраплоид, то спокойно можеше един такъв закон вече да е внесен в парламента - независимо от скачането на Фандъкова от място на място - за по-малко от половин година тя премина през постовете: зам.-кмет на Столична община, народен представител, министър и (евентуално) кмет, като междувременно (април месец) успя да оглави и Сдружението Граждани за Европейско Развитие на България.
Суща многостаночница!
Подобно скорострелно подскачане от пост на пост сериозно ли ви звучи?!?

Христо Блажев каза...

Тотално несериозно си е. Няма и как да не се замислим колко са кадрите на ГЕРБ, щом се налага да се запушват дупки по подобен начин.
Не са в ред нещата, ама хич!

Philipotel каза...

До вчера даже не бях разбрал, че имало кампания, хем уж следя цялата преса... Иначе избирателната активност ще е толкова ниска, че Фандъкова ще бъде избрана основно с гласовете на сдс-тата и малкото останали воленисти...