01 ноември 2009

Равносметка за лятната книжна олимпиада - 3 месеца по-късно


  Преди 3 месеца започнах една голяма олимпиада по четене на книги. Бях си поставил срок до вчера и днес доволен излизам с равносметката. В първоначалния списък влизаха точно 46 книги от личната ми библиотека, които не бяха прочетени и чинно чакаха своя ред. Както можеше да се очаква, през тези 3 месеца се насъбраха доста нови книги и в крайна сметка списъкът набъбна до 77 заглавия, тоест добавих още цели 31.

   Неизбежно беше да не успея да прочета всичко, все пак това не бе състезание по бързо четене - всяка книга получи вниманието, което заслужаваше. В крайна сметка по едно съвпадение окончателната бройка прочетени книги се оказа точно 46 - тоест, ако не бях добавял нови заглавия, вероятно щях да успея да завърша книгите в срок.

   Завършвам олимпиадата удовлетворен - прочетох куп книги, които си заслужаваха, имаше естествено и няколко разочарования. Все пак вследствие на това упорито четене и анотиране дойде и идеята за отделен блог, посветен само на книги - и така се роди Книголандия, която си е моята гордост.

   Благодаря на всички, които коментираха под анотациите, даваха мненията си и посочваха други книги от авторите, които си заслужават. Аз продължавам да чета и да пиша за книгите, само че в другия блог, надявам се да стане и ваше любимо кътче.

   Ето тук е окончателният списък с прочетените книги и линкове към анотациите на всяка една от тях.

  P.S. Малко по малко всяка една от тези анотации ще бъде прехвърлена към Книголандия, за да са на едно място.

3 коментара:

Veskoni каза...

Като стана дума за бързо четене - ползваш ли някоя специална техника? Има фаст рийдинг, фото рийдинг и т.н.
Дори преди се бях записал на подобен курс, но нямах време за практика, та се зачудих при теб как е.

Христо Блажев каза...

Ами не. Просто си чета :)

Veskoni каза...

Много е зарибяващо.

http://www.youtube.com/watch?v=239Y2uh3OGc