24 септември 2009

Отпускам режима на модерация на коментарите


   Малко техническа информация. Най-известния анонимен борец за демократичност у нас Балтазар Иванович ми даде добра идея да пусна за модерация само по-старите коментари в блога.

   По принцип от известно време мислех да махна модерацията, защото ми липсва удоволствието да забележа наличието на коментар още при влизане в блога. Затова я изключвам, а само по-стари от 3 дни ще подлежат на преглед, за да не пропусна нечие мнение.

   Благодаря на всички, които си правят труд да коментират - така блогването не е занимание самотно, а се превръща в ефективна комуникация и средство за оформяне на позици.

   P.S. Снимката е сладурска, нали? :)

6 коментара:

voxy каза...

и кое е свежото на това? че си си го постнал в свежо?

Христо Блажев каза...

Изрично пише, че е само техническа информация. Аз самият съм учуден, че е станало "свежо".

Philipotel каза...

Ха, това наистина има двойно повече гласове от другите материали. Пробвай да пуснеш един само с точки и тирета, може да чукнещ 100! :)

Христо Блажев каза...

Това си идея :)

Христина Чопарова каза...

Блогването може да стане занимание досадно, ако всеки път, когато ти се иска да се изкажеш в нечий блог, срещаш дума за проверка, която като нищо ти прецаква поста, или някакъв вид модерация - всичко това спъва и отблъсква комуникацията.
Аз така и не разбрах защо въобще наложи модерация - винаги можеш да изтриеш написаното, ако то по някакъв начин обижда теб или посещаващите блога ти. Същевременно всеки такъв коментар издава културното ниво на притежателя си, така че никога не е късно да станеш за резил - на теб какво ти пука? :)

Христо Блажев каза...

Смесено е, Хрис. Все пак не ми се иска, дори и за кратко, да има нещо нецензурно в сайта ми.