23 октомври 2009

За лъскането на ББ-рейтинга


   Гледам и не вярвам на курсора на мишката. Партийният придатък на венцеславния ни Б.Б. имал рейтинг от 52%, а личният му рейтинг, дето некви чалга певачки искат да му го дигат, преследва още по-сияйни и недостижими висоти.

   Лъскат ли, лъскат нашенските медии на Бойко рейтинга. Най-качествено го прави баш блогъра Бареков Битивийски, дето от пиар свирки не може да си затвори устата. Следват и редичката депесарски блюдолизци "Монитор", "Телеграф" и "Експрес", пък и не може да се каже, че останалите ни вестници, с малки изключения, се свенят да се слагат на новата власт. Амчи тъй, той ББ ще прави Хилядолетен Райх(ат) за българския народ. А народа си гледа БТВ. И чете жълтурници.  

   Къде остана опозицията ли? В интернета, тук, около нас. Тия простаци блогърите си нямат работа, а и ББ критикуват. Хубаво, ще кажете вие. Но е точно толкова хубаво, колкото да попълните тест какъв вид насекомо сте във "Фейсбук" - интересно, но безполезно като СРС срещу депутат. Опозицията е виртуализирана до крайно маргинализиране - може да се направим подписка, която онлайн ще е с хиляди имена, а офлайн ще бъде 3-4-ма човека.

   И толкоз. Какво да му критикуваш на ББ? Нали рейтингът му скача ли, скача.

11 коментара:

Христина Чопарова каза...

Ми, колега, то... обемът на празното пространство в главите на някои е правопропорционално на големината на устите им... :/

Plamena Markova-Koleva каза...

Както скача, така и ще падне, спокойно.

Bla каза...

A дано, Маркова.

Анонимен каза...

Българите очевидно не обичаме когато някой трупа популярност,а?! И то не преди а след избори! Не съм му страшна привърженичка, но след като дадохме на толкова много мизерници властта, нека ад видим какво би постигнал той! Нали все за твърда ръка се говореше! А относно ****близците те на всеки ще се слагат!

Philipotel каза...

"нека да видим какво би постигнал той"
?!?! Това не е реалити шоу, драги - това е животът ни. Едно е да съжаляваш, че си пуснал смс за Груьо, вместо за Суьо, съвсем друго е да повериш бъдещето си в ръцете на мутра-милиционер и набързо сформираната му банда. Освен това осем години го гледахме в различни роли - секретар на МВР, депутат, кмет. Видяхме ясно, че единствената му способност е да позира пред камери, да прехвърля отговорност и да се грижи за финансовите интереси на спонсорите си. А пък за твърда ръка говореха само тези дебили, които сега не си дават сметка, че за 3 месеца новите месии даже един смислен закон не са приели.

Анонимен каза...

Евала бе хора бях се отчаял вече и мислех, че никой не вижда какво става в тази страна. Всички са се прехласнали по ББ а той спокойно съсипва всичко и си слага кукли на конци във всяка къщичка. След две три години народа ще се усети но ще е късно.

Христо Блажев каза...

Ето ме и мен, малко съм по видинските ширини и имах дефицит на връзка с онлайн света.
ББ не става за нищо и това скоро ще си проличи - правителството му е абсолютно некомпетентно и хаотично. То неизбежно ще попадне в лобистки мрежи на доброжелатели.
Влудяващото е, че медиите, които трябва да противостоят на това, блеят в бойкова възхвала. А това е недопустимо в една нормална държава.

legrandelf каза...

Карикатурата е феноменална :))))) Особено добре пасва на OST-то ми в момента ;)

Roma Victor [!]

:)

Христо Блажев каза...

Абсолютно. Комарницки е велик!

Андрей Куртенков каза...

Страхувам се, че високите рейтинги на този човек отговарят на действителността - това е съвсем логичен резултат от опростачването на народа ни. Глупости Бойко Борисов е говорил винаги и винаги е действал в зависимост от собствените си интереси - никакъв "медиен комфорт" не може да бъде оправдание за "втората по интелигентност нация в света", че се прехласна по този човек.

Христо Блажев каза...

Уф, и аз не мога да схвана какво им става на всички.