27 август 2012

Libreria “M.T. Cicerone”, Рим

DSCI0214

   Малко позабавих този пост около работата по новия сайт на Книголандия, но ето го и него. След двете книжарници в Ладисполи, които ви показах тук и тук, ред е на първата от Рим, където прекарах само ден, но какъв ден просто – тук има вънкнижни снимки по темата :)

   Та, както виждате, книжарницата е на името на великия оратор Цицерон. Тя се намира в близост до президентството и се помещава в един.. подлез. Има четири входа от всички страни на кръстовището и е натъпканa до пръсване с книги – както се вижда от снимката, продължаваща към безкрая…

DSCI0202

Серия paperbacks – евтини книги по разнообразни теми – от философия, през бойни изкуства, религиозни учения и какво ли още не.

DSCI0203

Секция с ценни стари книги… но все пак това е масова книжарница, не вярвам да са чак толкоз ценни :)

DSCI0204

   Дежурният щанд с шашмотевини като “Тайната”, нейните копия и глупостите за предсказания от маите край на света. Целият свят е в гигантско книжно блато.

DSCI0205

Интересно изглеждаща антирелигиозна книга (заглавието се превежда горе-долу като “Книгата, която вашата църква няма да ви позволи да прочетете”), че и намалена сериозно на всичкото отгоре, макар на корицата да пише, че има над 200 000 продадени копия. Бих дал много да я прочета и видя дали е добра за превод, но с италианския е малко сложно :(

DSCI0207

  Романи от Робърт Грейвс, автора на “Бялата богиня”, оформени повече от великолепно.

DSCI0208 

      Така се правят допълващи се томове, както и други книги на историческа тематика.

DSCI0210

DSCI0211

DSCI0212

Няма коментари: