30 август 2012

Гара “Рай”! “Borri Books”, Термини, Рим

    

      DSCI0236      

   Това е върхът на сладоледа – най-страхотната книжарница, която видях в Италия, която може да сбере в себе си трите, за които ви писах по-рано тук, тук и там. В “Borri Books” не говорим за  уют, за някаква специална атмосфера, за книжна магия – намиращата се на гара Термини в Рим триетажна книжарница е хипермаркет за книги, което все пак си има свой собствен чар – този на всичкоимането!

   Прекарах вътре около 40 минути и не успях да разгледам всичко, щяхме да изпуснем и влака към Ладисполи заради мен – както и този за Видин от софийската гара, той се намираше на най-далечния коловоз – а на гара Термини далеч значи наистина далеч :)

    Още с влизането ме посрещна Карлос Руис Сафон със “Затворникът на Рая”, която вече почти приключих, но няма да ви издам нищичко! Искам да я завърша, за да си изградя цялостно мнение, в момента нещо ми се губи. Ако още не сте чели “Сянката на вятъра” и “Играта на ангела”, вие сте щастливци – тепърва може да се потопите в тази магия!

DSCI0237  

   Рафтове, рафтове и още рафтове с всичко, което може да ви се прииска да прочетете!

DSCI0238   

   Секцията с историческа литература си ми е слабост, тук тя беше наистина доста обшширна, а повечето заглавия имаха просто великолепни корици. Пък и къде другаде ще видите Сталин, Ленин и римски император един до друг?

DSCI0239   DSCI0240  

DSCI0241  

   Любимият ми Кен Фолет беше обширно представен с цял куп романи, от които на български са излизали само “Устоите на Земята”, “Свят без край” и “Крахът на титаните”.

DSCI0242 

   Малко яки трилъри:

DSCI0243 

  Ремарк…

DSCI0245   

Преоценени глупости за края на света, езотерики и други фантазми за болни мозъци. Добри за палене на камина.

DSCI0246

   Янг адълт книги с изключително оформление:

DSCI0247

   “Игрите на глада” на видно място – една от малкото книги, за които намерих време за препрочитане, че и да напиша второ ревю след излизането на филма:  “Сюзан Колинс впримчва в митологично-фантастичните “Игрите на глада” и “Филмът “Игрите на глада” е великолепен, но без книгите не ще да е същото”:.

DSCI0249

   Умберто Еко и други исторически романи, основно за Древен Рим.

DSCI0250

   Сивата напаст беше окупирала задния вход… логично, че ще е баш там.

DSCI0252

   Това ми се ще да го прочета.

DSCI0253

   Научната литература не блестеше с красиво оформление, пък и по изпитаната маркетингова стратегия, властваща и у нас, беше забита на долния етаж сред безкрайни рафтове с какво ли не. Трябваше специално да попитам, за да ме упътят къде да ги намеря.

DSCI0256 

DSCI0257

   Стройна и сериозна философска литература:

DSCI0258  

Малко икономика:

DSCI0259

  И два изгледа от част от втория етаж:

DSCI0255

DSCI0254

Няма коментари: