11 юли 2011

Люк Бесон и страхотният “Адел и проклятието на пирамидите”

   

   image Научих за този филм от доста изненадващ източник - The diary of an addicted reader, но такива сме си книжните блогъри – всестранно развити личности, ама-ха! Държа да споделя този филм, макар че за киносъвет бих посочил само едно място – “Operation Кino”, разбира се :)

   Лара Крофт, изиграна от жена! Не, не подскачайте, и аз съм въздишал по Джоли, но все пак при нея в ролята на Крофт малко отсъства женствеността, заменена от физическа сила, шеметни каскади и чудати лупинги.

   Адел Блан-Сек е на другия полюс – при всичката си смелост, граничеща с безразсъдност, тя е нежна и прекрасна, но и безумно устата – няма реплика, на която да не е отговорила подобаващо. В миналото й се крие тъмна семейна драма – сестра й е зловеща мумия с игла, преминаваща през целия й мозък – как е станал сакатлъка, ще запазя в тайна, ще паднете от смях просто.

   Адел се оказва забъркана в шантава история с новоизлюпен птеродактил и гениален учен, който го контролира. Чрез учения Адел иска да съживи древен египетски лечител, който да съживи сестра й. Само че птеродактилът се оказва на прицел на най-лакомия полицай и един вманиачен ловец, а древноегипетският лекар се оказва… ядрен физик?!

   imageВсичко се е объркало? Не и в шантавия свят на Люк Бесон!!!

    Страхотно филмче, нищо общо с кошмарните американски бози с претенции за комедия. Твърдо ви го препоръчвам за една приятна вечер.

Няма коментари: