26 юли 2010

МВР Одисея, част предпоследна (май)

     Продължавам темата за моите тесни контакти с родната полиция, дето ни пази.image За пропусналите – случка и развитие.

   Преди над месец и половина молбата да ми върнат вещите пое към прокуратурата. Днес получих дългоочакваната вест, че позволяват да получа компютъра и фотоапарата. Заедно с това досъдебното производство се прекратява, защото “въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия извършителят не е разкрит в законноустановения срок.” Доколкото разбирам от документа, издирването му все пак ще продължи от страна на полицията.

    Разбира се, проблем има – вещите трябва да ми бъдат предадени от водещия разследването, който е в триседмичен отпуск (не, не казвам, че полицаите не бива да почиват :). Затова и тази част от одисеята е навярно предпоследна – ще почакам още две седмици, пък дано нещата най-сетне си дойдат на мястото.

   Направо ще черпя като за нова машина, да знаете!

2 коментара:

Светла (една от всичките) каза...

А сига, бе! Че те в полицията откъде ги имат откраднатите ти работи, ако не от крадеца? Какъв тогава е тоя неразкрит извършител? Нашата полиция направо ме изумява с дивотиите си!

Nula каза...

Да, Светла, Ицко не пише у кого са ги намерили :-) Сигурно крадецът се е сконфузил или уплашил и ги е оставил на пейката в парка. Или в многобройните крадени вещи се е намерил и неговия компютър. Спомням си как полицаите бяха открили цяла стая пълна с крадени предмети.
За съжаление обаче, родната полиция не си стои по стаите, не патрулира по улиците, а предпочита да си почива в новите...какви бяха там коли. Докато се научат как работи един полицай в Европа, ще се пенсионират. А пък за Америка да не говорим - там, ако го видят да пие само кафе през работно време, и го уволняват моментално.