20 юли 2010

Убиха журналист, да си измислим виновници

   Както вероятно вече сте прочели image някъде (вижте тук, ако не сте), разследващ гръцки журналист бе буквално разстрелян пред дома си с 20 куршума.

   Близко до мисълта е, че е убит заради работата си. Да видим – ровел се е в мътната кал на подкупването на гръцки държавни служители и политици от страна на немската фирма “Сименс”. Последните вече си признаха, че често използват този метод, за да си осигурят тлъсти държавни поръчки по целия свят. Няма да направя и намек, че дерибейството на същата фирма с новите паспорти у нас има нещо общо с подобни събития.

   Странно обаче, тази връзка дори не се споменава – според публикации в медиите основни заподозрени за убийството са крайнолеви екстремисти. Доказателство: при покушението е използвано 9 милиметрово оръжие, каквото, видите ли, използват и те. Аха, всичко е ясно, да влезе убитият!

   На мен това ми звучи като скалъпен бълвоч. Защо им е на тези групи да убиват журналист, който се рови и разкрива наглата система на колаборацията държавна власт-корпорации? Далеч по-вероятно е именно тези, които имат изгода от тази смърт, да са го сторили и с евтин трик да насочват подозренията в друга посока. А полицията угодно гледа накъдето трябва.

   Щото и гърците тяхната полиция ги пази.

4 коментара:

Георги Антонов каза...

А Огнян Стефанов нали знаеш кой е?

Христо Блажев каза...

Знам.

Анонимен каза...

Ице, не е съвсем така - споменава се и разбира се - тъпите полицаи се насочват към тази следа - хаха - абе, те си мислят, че САМО националистите си служат с такива оръжия, ама...понякога и мечката може да подгони някого...
Интересно ми е друго - когато се замесва едно име - хихи - няма да кажа кое - няколко пъти - това нещо значи ли? Хм, сега разбрах, че Сименс ила германска фирма, ще ме извиниш за невежеството..

Христо Блажев каза...

Мда, германска фирма са и забелязах, че в последно време много започнаха да ги замесват в корупционни скандали, сигурно са спрели да си плащат заради кризата.
А и можеш да хвърлиш някой поглед на тесните им отношения с нацисткия режим и затворниците от Аушвиц, които са използвали.