21 януари 2010

СУ плаща за купони или с какво, по дяволите, се занимава Студентски съвет?

   Някои неща не са ми хич ясни – като теорията на

Photo-0051

относителността, тезите на Хокинг и… дейността на Студентски съвет към СУ.

   Някой да е чул някога нещо да са свършили? Аз не съм. Но знам, че умеят да правят партита, като един маскен бал, на който единственият им разход бе наливно вино от типа лев за 5 литра. Има-няма един път месечно пък се организират партита, последният е тази вечер в “Авеню” в Студентски град.

  Този път било за пожелаване на успех през сесията. После ще е за поливане на сесията.

    Затова ли се харчат парите, които получават от нашите такси?

9 коментара:

begemot каза...

Хоххохо, СС, имала съм допир с тези сладури, едно от най-неприятните преживявания в живота ми. пробвай да кандидатстваш с проект за финансиране на СУ да видиш как шефчето им се разпорежда с парите от таксите ви (май 1% от бюджета на СУ)...

Христо Блажев каза...

Именно, именно...

Ruta77 каза...

Поздравления:)

Андрей Куртенков каза...

Днешните студентски съвети - това е един още по-отвратителен вариант на някогашните комсомолски бюра.
Но, може би ще изненадам студентите, че и академичния състав по университетите е зависим от тези гниди. Първо - в много случаи именно студентските представители решават изхода от изборите за ръководни длъжности. И - второ - в последните години при атестация се отдава огромно значение на студентските анкети (което при нашите условия означава, че най-високи оценки получават преподавателите, при които може да се преписва, а най-ниски - най-съвестните преподаватели; но то е друга тема) - а при нас в момента те се правят (и резултатите от тях се обработват) от едно лице с трудно определяема полова принадлежност и рядък подмазвачески талант - което има стопроцентовата власт да манипулира резултатите от тези анкети както си иска.
Така че - никак не е чудно, че на практика всички студентски активисти при нас, подчиняват цялата си дейност в тази област единствено на това да си осигурят добра работа след завършването си. (Докато, действително даровити и старателни деца, които обаче не умеят да се подмазват, се изхвърлят от системата.)
Но тук пак опираме до приказката за лудия и зелника...

begemot каза...

така е, според мен обаче положението е такова, защото чисто и просто повечето студенти са незаинтересовани, някои като автора на този пост и да са са общо взето глас в пустиня. те нямат правилници, нямат нищо.. или поне не предоставят. аз така и не разбрах какъв е реда, ако студентите от даден факултет не си харесват представителя в студентски съвет как да го сменят. но на тях нито им дреме кой е, нито какво прави, нито нищо. всъщност те не се интересуват системата да се подобри, например обучението да стане по-сериозно, да не се преписва, защото самите те искат не да научат нещо, а да си вземат диплома за "ВИШУ"

Христо Блажев каза...

Постовете в СС са само възможност за благинки. Трябва из корен да се пресече това, но лично аз не виждам как ще стане това.

Мория каза...

Е, все пак да не опорочаваме цялата система на студентското представителство! Аз съм част от него (не от СС на СУ, а само от СС на ИФ на СУ - хахахаха, много завъртяно стана) и мога да кажа, че ефективността на тези студентски организации зависи изцяло от това какви хора - студенти са в тях.
P.S.: Само да добавя, че може би (според мен) отчасти грешката е и в незаинтересовани студенти, които мислят само как да си вземат изпитите и не се интересуват от обстановката в университетите - кой ги представлява, кой трябва да им помогне при възникнали проблеми. А, това е и причината представителите в студентските съвети (като цяло) да се чувстват като недосегаеми, тъй като именно хората, които трябва да им държат сметка - студентите изобщо не им пука.

Георги Антонов каза...

Много се радвам, че си обърнал внимание. С тебе сме 6-та година в тоя университет и дейността на студентски съвет си остава една от мистериите. Ще ти кажа само продължавай да задаваш въпроси, а на студентски съвет има вече хора които са му вдигнали мерника. Засега толкова :)

Шемет каза...

Мерника на СС са дигнали много народ, ама за момента така и не успяват да уцелят. Аз пък съм от ФСС на ФМИ и потвърждавам по-горе споменатото твърдение, че от студентите зависи. При нас сме активни хора и правим каквото можем, че дори привличаме спонсори за инициативите ни, били те дори купони.

Академичен съвет има някво съдържание на студенти, което е ТОТАЛНО неактуално, включващо завършили и учещи вече в чужбина хора. Техните събрания не би трябвало да се водят за легални, ама на старците им е по-добре да има фиктивни студенти. А студенти бяха тия, които спечелиха вдигане на стипендията на времето от 50 на 90 кинта.