19 септември 2012

Духове, уфолози, руси терористки, д-р Енчев и митрополит Николай атакуваха Ratio!

 

16:26 часа, 29 септември 2012 г.,
Младежки театър, София, репортаж на живо!

 

   Дългоочакваната конференция за популярна наука “Ratio”, провеждаща се в Младежкия театър, бе атакувана от пъстра тълпа противници на рационалното мислене, организирали се с помощта на доброжелателни духове и езотеричните канали на чакра-комуникацията, както и чрез автоматично писане (наблюдавано при коментари в интернет и при троленето).

  img4 Още по време на откриването две жени с хомеопатични наклонности поляха със сярна киселина организаторите – за радост, дамите бяха останали верни на канона и я бяха разредили до безкрайност, така че се наложи само бързо преобличане. След това хомео-терористките бяха изведени от залата, докато крещяха “Не на науката, която не признава това, в което вярваме!”. Инцидентът не помрачи тържествения дух на откриването, което бе допълнено с молитви пред образите на Дарвин, Сейгън и Хичънс, спонтанни викове “Ура, да живей нАуката!” и масова медитация чрез напяване на популярни рок-парчета.

   Проф. Крис Френч от Англия тъкмо бе наченал представянето на изследването си за парапсихологическите явления, когато в залата влетяха виещи хора, покрити с чаршафи. Увлекли се в своята нематериалност, те минаха през сцената и изчезнаха в стената. Присъстващите дипломатично подминаха случилото се, а проф. Френч го определи като масова халюцинация. Виенето и стенанията зад стените скоро стихнаха, след като в залата бе пусната популярната мелодия от филма “GhostBusters”.

  Следващата лекция бе посветена на възможността за наличие на чужди цивилизации във Вселената, но Влади Божилов и Никола Каравасилев дори не получиха шанса да започнат изложението си навреме. От тавана се спуснаха куп уфолози, които започнаха да мятат чинии във всички посоки, онагледявайки вярванията си. След кратка суматоха и повикване на лелки с метли да почистят (само две от тях отлетяха на тях впоследствие), представянето на двамата млади учени продължи, нарядко прекъсвано от астролози, които внесоха в залата грамаден транспарант с надпис: “Оставете планетите и звездите на нас! Те ни го говорят!”.  423546_10151214737970632_1841326873_n

     Обедната почивка беше превърната в заложническа драма, след като двама от организаторите – Христо Блажев и Благой Иванов – бяха отвлечени от щанда с книги, на който се бяха позиционирали с ред яки неща като “Псевдонауката”, “Как работи умът?” и прочие. В момента и двамата са в неизвестност, макар че младите, руси и сексапилни терористки гарантираха, че двамата им трябват само за няколко научни опита във връзка с унаследяемостта на гените. Кратък смс от жертвите съдържаше молба опитите за спасението им да се забавят максимално дълго, защото били станали “Затворници на Рая”.

   Единствената дама - д-р Сара Сантош – успя да представи идеите си за красиво и артистично визуализиране на математиката и геометрията, като единственият проблем беше протестът на д-р Енчев, който размаха документ, че е патентовал думата “симетрия” и тя не бива да бъде използвана без негово позволение и съответна такса. След като се опита безуспешно да продаде книгата си на няколко присъстващите, докторът напусна залата, а по-късно сподели пред медиите, че тълпите навън са го навели на мисълта, че в Младежкия театър се провежда реалити и е искал да огледа дали негови пациентки не участват.

    Положението ескалира сериозно непосредствено преди началото на изложението проф. Леандър Литов, ръководител на екипа от СУ, работещ  в ЦЕРН по проекта на Големия адронен ускорител, който трябваше да представи научното откритие на годината – елементарната частица хигс бозон, която само в медиите е наричана и “божествена частица”.

     Небезизвестният митрополит Николай нахлу в залата и кълнейки наляво и надясно, се запъти към трибуната, крещейки: “Щом е божествена, значи е моя! Никой няма право да отнема изначалната собственост на Църквата! Ще си я взема и с Линкълна ще я откарам в Пловдив, където ще устроим бдения и масови поклонения!”. Опитите да му бъде обяснена същността на хигс бозона пропаднаха още в мига, в който беше споменат електронният колайдер, който според светия отец бил дяволско творение, щом не е осветен по надлежния ред. В невъзможност да се освободят от присъствието и клетвите му, организаторите се опитаха да му връчат Свещения Кивот, който кротко си дремеше в единия ъгъл, но с внезапно появили се крака той изтопурка бързо вън от залата, пробивайки дупка в стената.

     Бдителни граждани ни уведомиха и че самият Нострадамус е предвидил този развой на събитието в едно от своите известни и непогрешими четиристишия:

    Розовият дракон допълзя от югозапад,
    а водата в изригващия вулкан замръзна.
    Гъбите са поданици на Юпитер,
    а аз нямам бельо за утре.

  

   От мястото на събитието предаде: Езотеричник Крайосветски.

Няма коментари: