18 октомври 2010

Решетки!

   От вчера светът ми е ограничен. На слънчевата ми тераса, image отворена към зеленината (е, и един паркинг) вече има решетки.

   И това е за мое добро. За да не влезе отново някой като у дома си и да замине с лаптопа. Представяте ли си – вместо да опандизят този, дето ми задигна вещите, аз се слагам зад решетки!

   Тъпо ми е. Грозни са. Дори и извити, с декорации – това са си решетки. И ме отделят от света. Чувствам се като див звяр, който трябва да бъде опазен. Край на удоволствието да чета с качени крака на парапета. Край на протягането към дъждовните капки. Няма да прегръщам вече момичето си, седнала несигурно на парапета.

   Зарешетихме се. Светът е опасен. Да се затворим в клетки и да цъкаме клавишите по цял ден, “живеейки” с всеки и всички едновременно. Но да не забравим да си купим де що има антивирусни програми и защитни стени. Че светът и през компютърния екран може да ни сграбчи.

   Аз съм зад решетките. Те ти свобода, Санчо.

6 коментара:

YMY каза...

Хубаво написано! ;-) ^^
И за съжаление е така. Тук, там, навсякъде. Малко са местата, "скрити от света", в които тази реалност е паралелна. :-)

Анонимен каза...

А как ще виждаш небето през решетките, Ице - като затворник.
Само че ти късно си се сетил за тази опшънс, едва след като ти откраднаха нещо.
Ето тази свобода ни донесе Преустройството от 1989 - чувстваш се свързан с целия свят зад други решетки....и то несигурни.

YMY каза...

Ох, най- ги обичам философите-анонимни! :-D
Искаш да кажеш, че тогава не си бил краден? Бил си, ама явно още не си разбрал колко по-брутално си бил ограбен не само на ниво "лаптопчето ми, златцето ми...". ;-)

Анонимен каза...

Алоо,Бейби, аз съм Анонимния, защото не знам как да си вляза в гугъл профила /Ице, извинявай за задочния разговор, ама се ядосах/.
И Бейбчо, ТОГАВА разбира се имаше кражби и всичко друго, свързано с обратната страна на луната,пародон, на душата на човека, но небето си го гледахме не с премрежени очи. НЯМАШЕ решетки почти на всички първи етажи, че и втори...Нямаше!
Решетките се появиха със Свободата, с Новия дух на преустройството!Бейби, трябва ти още един портокал.

YMY каза...

Първо, не ми говори така, т.е. на "Бейби" и "Бейбчо"!
Второ, гледай си твоите мандаринки! :-D ;-) Без да се засягаш!
И трето и последно - не казвам, че не си прав... но човек не може да има всичко - едни неща са за сметка на други, предполагам знаеш. Идеята е какво избира човек! ;-) Хайде по-спокойно, че ти още малко на бой щеше да скочиш, а туй не говори добре за теб! Аз съм миролюбива душа и с никого не се карам! ^^

Анонимен каза...

Заради тези решетки умират хора.

При пожар как ще излезеш?

Кое е по-ценно? Живота ти или някакви неща, които могат да откраднат?