29 април 2010

Хайде, в събота ще се чете като за световно!

    Скъпи симпатизанти на книжната кауза, от известно времеimage един призрак броди из фацката. Това е идеята за едно голяяямо четене в Южен парк на 1 май, събота. Тази прекрасна инициатива принадлежи на Ангел Тодоров от Пиратската партия.

    Тъй като имам идеологически различия със социални мрежи от тоя сорт, научих от приятели, помолих да ми копират текста и сега ви го предавам дословно:

    “От известно време имам една идея - да се опитаме да поставим Световен рекорд на Гинес по групово четене на книги. Супер, а?

     Аз винаги съм вярвал, че обществото може да се промени най-вече чрез добри примери. А това може да се превърне в едно наистина положително събитие! :)
    Идеята е всеки да вземе някоя любима книга и да се съберем да почетем в Южния парк в София (главният вход откъм "Витошка"). Вярвам, че така ще докажем, че българинът всъщност е един високо културен човек.
    Така че нека заедно подкрепим тази идея, нека всеки покани своите приятели да се запишат за това събитие и нека успеем на 1 май тази година да поставим един изключително смислен и положителен рекорд. :)
    И нека с този рекорд да покажем на света, че България е способна и на положителни примери!”

    Така, всичколандци, стягайте се! Взимайте братя и сестри, майки и бащи, лели и вуйчовци, дядовци, баби, племенници и прочие родинини, приятели, познати и в 11 часа ви чакам на входа на Южен парк.

    Оглеждайте се за едно висооочко момче, ще се радвам да се запозная с всички вас.

    И не забравяйте да си носите книжки!

1 коментар:

Парфюми каза...

Мина ли тази акция ?