25 март 2010

Хаос

    Животът е хаос. Ден след ден връхлитат те грижи или радости, смехове или сълзи. Днес случва се едно, утре друго, не остава време да се спреш и озърнеш. Пък и защо да го правиш, само ще затъжиш как отминава си живота с нестигаема бързина.

    Понякога взимаш решения, неподчинени на логиката. Количествените натрупвания водят до качествени изменения, конастатирал е един неглижиран днес (у нас) учен. Но не винаги правиш нещата следствие на капка, преляла чаша. Просто ги правиш, след малко или много мислене, без разум, без съзнание за последствията. Просто ги правиш.

   После си носиш кръста. И толкова.

 

P.S. Приятели, ще ви кажа истината. Не ще пиша често тук вече. Загубих мотивация, загубих желание. Всичко отива за Книголандия и моята книжна обсесия. Съжалявам, обичам това място, но не мога да се грижа за него достатъчно добре. Надявам се да ме разберете.

3 коментара:

Nightwish El каза...

Ти сам го каза - животът е хаос. И именно хаосът може би ще те доведе някой ден обратно тук.
А дотогава...прави, каквото ти се прави...
:)

Светла (една от всичките) каза...

Сега вече разбираш какво ти казах в едно свое писмо - че съм се "изписала", работейки върху чуждите текстове. Дотолкова, че не ми остават ресурси за мои собствени. Затова много ти съчувствам (и веднага заменям в списъка си за следене този твой блог с "Книголандия").

А колкото до хаоса... Преди десетина години видях на вратата на стаята на един мой познат следния надпис: "Само слабите се плашат от хаоса. Силните го управляват". Тогава този лозунг много ме развесели, понеже аз самата постоянно генерирам около себе си солидна ентропия. И понякога се сещам за този лозунг и се замислям - не съм слаба, защото ама хич не ме е страх от хаоса. Не съм и силна, тъй като и на ум няма да ми дойде да го управлявам. Аз просто вирея в него - каква ли съм?
:-)

Христо Блажев каза...

Мисля, че всички сме станали ГМО хибриди. В някои мигове силни, в други слаби, по-често - никакви. Пасивни. Щото така е по-лесно. И хаосът си се разпростира навсякъде...